Tina Fabry van Roeselaarse marketingbedrijf Proud Mary heeft bijzondere band met Tina Turner

ROESELARE - Het nieuws over de dood van rocklegende Tina Turner kwam voor de hele wereld als een schok. Voor Tina Fabry alvast ook. In 2012 richtte ze, geïnspireerd als ze was door de figuur van Tina Turner, in Roeselare haar eigen marketingbedrijf op en dat kreeg, alweer met een knipoog naar simply the best Tina, de naam Proud Mary mee. Proud Mary gaat als full scale marketing- en communicatiebureau prat op zijn steamy windows.  

De band tussen de twee Tina's - de onderneemster uit West-Vlaanderen en de legende Turner - bestaat al lang. "Ik ben niet alleen een enorme muziekfan, ik deel ook haar naam", aldus Tina Fabry. "Maar meer dan dat: als jonge studente in de sportschool werd ik zelfs Tina Turnster genoemd."

De stap naar Proud Mary als bedrijfsnaam had dus al een voorgeschiedenis. "Daar is wel degelijk goed over nagedacht", laat Tina Fabry weten bij het overlijden van haar idool. "Ik had meer dan één reden om deze naam te plakken op mijn bedrijf. Als muziekliefhebber vond ik de link wel leuk. Proud Mary was ook de titel van een liedje dat door Tina werd gezongen in 1969. Dat was uitgerekend ook mijn geboortejaar. Proud Mary is de naam van een boot. Ik werd kapitein van het schip en kon nu lange tijd te hebben gewerkt voor derden, nu mijn eigen koers varen. Tom Fogerty (van Creedence Clearwater Revival) schreef het lied, en die man heeft uitgerekend dezelfde initialen als die van mij. TF. De eerste zin van het liedje vond ik ook vrij toepasselijk: Left for a good job in the city. En finaal is er ook de mooie link naar de trots, de proud, die in de naam vervat zat. Ik geloof in de kracht van trots. Doe de test: geef een compliment of wat lof aan iemand en je ziet hen rechter staan. Je ziet hen als het ware groeien."

Los en vast

En dus was het Roeselaarse schip Proud Mary vertrokken als full scale marketing- en communicatiebureau. We schrijven 2012, elf jaar terug. "Verwacht van Proud Mary geen droge, ingewikkelde theorieën, maar hands-on advies en uitvoerbare plannen die rekening houden met jouw situatie, jouw bedrijf of merk en jouw budgettaire mogelijkheden", stelt de stichtster.

Oorspronkelijk werkte Proud Mary als een vast-los collectief van freelancers met verschillende expertises. Door de jaren heen, bleek dat het schip ook nood had aan een vaste bemanning. Die bemanning, dat team is er intussen en wordt nog steeds aangevuld met creatieve zielen, technici en adviseurs op basis van hun talent en specialiteit. "Zo hebben we altijd een team dat flexibel inzetbaar is naargelang de noden", stelt Fabry. "Midden dit alles ben ik het boegbeeld van onze creatieve vloot én vaak het eerste aanspreekpunt. Adviseren, consulteren, organiseren en coördineren, en dat op een persoonlijke, betrokken manier, dat is wat we het liefst doen en het best kunnen."

Strategie en creativiteit

Het vaste Proud Mary team bestaat uit stuk voor stuk gedreven specialisten die, ondanks hun verschillende achtergronden, dezelfde missie delen: bedrijven helpen groeien door trots te communiceren. Begeesterd door strategie én creativiteit in branding en concepten. "Die combinatie staat garant voor het creëren van sterke merken met een uniek en onderscheidend verhaal", aldus Fabry nog. "Naast goesting zijn nieuwsgierigheid en ownership kenmerken die elk van ons typeren."

Fier op 'la Turner'

Bij het nieuws over de dood van Tina Turner, werd het begrijpelijk stil op het kantoor in Roeselare. Tina Fabry laat niettemin weten dat ze meer dan ooit trots is dat haar bedrijf zo werd genoemd. "En we dragen de naam nu meer dan ooit verder met trots (proud) de komende jaren", zegt bedrijfsleidster Tina. "Tina Turner: You’re simply the best en We keep on roll'n."

Info: Op de website van Proud Mary werd bij wijze van eerbetoon ook volgende clip gepost.  #proudmary #proud #Tina #tinaturner #Rip