Nieuws West-Vlaanderen Topbankier Luc Keppens wordt voorzitter van Het Wilde Westen

Topbankier Luc Keppens wordt voorzitter van Het Wilde Westen

Topbankier Luc Keppens wordt voorzitter van Het Wilde Westen

KORTRIJK – De culturele stichting Het Wilde Westen heeft, in opvolging van Jo Libeer, een nieuwe voorzitter. De hoog aangeschreven bankier en topintellectueel Luc Keppens neemt de handschoen op. Hij wil onder meer de banden met het bedrijfsleven, die nu grotendeels van aan de zijlijn toekijkt, nauwer aanhalen.  

Het Wilde Westen is een unieke concert- en festivalorganisator: zowel klassiek (Festival van Vlaanderen Kortrijk) als pop, rock en jazz staan op het programma. De culturele organisatie is als regionale concert- en festivalorganisator toonaangevend op het gebied van geluidskunst, hedendaags, jazz, klassiek, pop, rock en gaat de kruisbestuiving aan met alles daartussenin. Het wordt gangmaker van een intense muziekbeleving in de Eurometropool Kortrijk-Lille-Tournai met een ruime uitstraling in Vlaanderen. Centraal in het programma staan festivals en concerten. De festivals zijn de kers op de taart binnen de werking en zorgen voor een brede uitstraling: regionaal, nationaal en zelfs internationaal. Tot slot organiseren Het Wilde Westen ook een aantal omkaderende (muziekeducatieve) activiteiten met centrale thema’s die zowel publiek als actieve muzikanten willen informeren én inspireren.

Interesse bedrijven

Met Luc Keppens als stuwende voorzitter, wil Het Wilde Westen nog een versnelling hoger schakelen. Insiders noemen hem de ideale man op de ideale plaats. Hij is bevlogen en heeft een bijzonder grote bagage én interesse als het over cultuur gaat. Luc Keppens heeft de status van topbankier. Hij zetelt als directielid bij BNP Paribas Fortis en is CEO bij Fintro.

Van Keppens wordt verwacht dat hij het West-Vlaamse bedrijfsleven meer weet te bewegen om zich te interesseren voor het culturele landschap dat Het Wilde Westen afdekt. De eerste bedoeling is om Het Wilde Westen meer bekend te maken bij ondernemers. Volgende week woensdag wordt alvast een bijzondere affiche opgevoerd met een pianorecital van Julien Libeer. Van Keppens wordt ook verwacht dat hij in de bedrijfswereld ondernemers kan vinden die interesse hebben om hun naam of die van hun bedrijf te verbinden met het cultuurhuis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.