Kemel Johan

Torhoutse ondernemer Johan Kemel sluit zich aan bij Voor U

TORHOUT - De Torhoutse ondernemer Johan Kemel treedt toe tot de politieke arena. Hij heeft zich geëngageerd om op te komen bij de nieuwe politieke partij Voor U,  een project waar ook ondernemer Ivan Sabbe zijn schouders onder gezet heeft. Johan Kemel heeft er als ondernemer al een rijke carrière opzitten die begon in de financiële sector als futures metal trader in Londen, gevolgd door een transitie naar het vakmanschap als zelfstandige vloerder, en uiteindelijk uitmondde in een succesvolle kmo gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras.

Johan Kemel, een aannemer gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras, wil graag het vertrouwen van de mensen terugwinnen in de politiek. “Politiek, dat is eigenlijk iets moois”, vertelt Johan. “Het heeft het onder andere het potentieel om onzekerheden bij mensen weg te nemen.”

Maar dat slaat tegenwoordig om in het omgekeerde, vindt de West-Vlaamse aannemer. “Er is weinig of geen vertrouwen meer in onze politici", zegt Kemel. "Dat is jammer, want politiek zou net mensen moeten verbinden. Het moet zorgen bij onze boeren, ondernemers en particulieren wegnemen.”

Overbelasting

Daarom vindt Johan dat er bijvoorbeeld een einde moet komen aan de overbelasting van de kleine ondernemers, de boeren en de algemene bevolking. Vooral overregularisatie is volgens hem een groot maatschappelijk probleem geworden.

“Dat fenomeen is zeker ook bekend in de tuin- en kunstgraswereld", zegt hij. "Het beleid is er zich totaal niet meer van bewust dat een tuin kan bijdragen aan de beperkte woonruimte van de burger en zijn of haar mentale welzijn. In plaats van duurzame oplossingen te zoeken op de lange termijn worden burgers en bedrijven in een steeds strakker keurslijf gedwongen van onbetaalbare milieureguleringen. Het gevolg? Burgers worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen en ook bedrijven zien de kosten de hoogte ingaan door verstikkende maatregelen."

Milieu en klimaat

Om die reden wilt Johan Kemel zijn steentje bijdragen om een beter en leefbaarder beleid op te bouwen op vlak van milieu en klimaat. “Het huidige beleid legt een te zware last op kleine ondernemingen en draagt bij aan een opgeblazen ambtenarenapparaat, gericht op het handhaven van een wirwar aan onoverzichtelijke regels", aldus Johan Kemel. "Wat we vandaag echter nodig hebben, is een overheid die zich focust op haar kerntaken en zich niet verliest in onbetaalbare maatregelen waar uiteindelijk niemand van beter wordt. “