Vandecasteele Jelle pop up 22

Trio West-Vlaamse ondernemers gaan voor unieke horeca pop-up in herbestemde fabriek

HEULE - Gastronomisch brunchen in een herbestemde fabriek: wie wil dat nu eens niet meemaken? Die vraag kwam op bij Jelle Vandecasteele (binnenhuisarchitectenbureau Cobras) en hij betrok er meteen twee companen –horecaspecialisten- bij. Op vrijdag 7 oktober is het zo ver in Heule. Drie weekends verwennerij van de smaakpapillen voor 25 gegadigden per dag. Dat we dat nog mogen meemaken.

Het trio leerde elkaar kennen via via en het klikte onderling. Maar ook de unieke fabrieksomgeving waarin de medewerkers van architectenbureau Cobras elke dag hun ding doen, sprak meteen tot de verbeelding. Het rock& roll gehalte en de co-creatie filosofie die Cobras zo’n uniek cachet geven in de interieurwereld, wordt nu door CEO Jelle Vandecasteele voor even maar doorgetrokken naar een totaal andere sector. Typisch Jelle: fun als motor van elke stap die hij zet in het ondernemersleven.

Zijn twee metgezellen zijn dan weer gebeten door de horecawereld, en kunnen al pakken referenties voorleggen. Oostendenaar Egbert Meseure fleurt al jarenlang vooral events op met zijn culinaire kunstjes, tot in het buitenland toe. Hij noemt zichzelf wel eens een worcaholic in de wereld van potten en pannen op het fornuis. Bruggeling Jeroen Vanhove van zijn kant is een ervaren rot die in het verleden al mocht opdraven bij La Durée, bij De Jonkman en bij De Karmeliet, om er maar enkele te noemen. Tot hij de geneugten van koffie leerde kennen en zich opwerkte tot professioneel barrista die ook zelf workshops organiseert rond het thema.

info: jelle@cobras.be