Trustteam 23

Trustteam gooit nieuwe ankers uit in Wallonië en Frankrijk

KORTRIJK - Het snel groeiende Kortrijkse ICT-dienstverleningsbedrijf Trustteam van sterke man Stijn Vandeputte en CEO  Pieter Spiesschaert, heeft slag om slinger twee overnames afgerond. Eén in het nabije Doornik en een in de ietwat verderop gelegen Oost-Franse stad Chaumont. Beide overnames passen perfect in het strategisch plaatje dat Trustteam al langer voor ogen heeft: nabijheid tot de klant, service avant tout en uitbreiding van de portefeuille aan competenties. 

In Chaumont gaat het om het plaatselijke bedrijf TSi (Téléphone Service Informatique). TSi is al 35 jaar lang een specialist in het aanbieden van telefoniediensten en dito netwerken. De klantenkring bestaat uit een mix van grote bedrijven en kmo’s.

Trustteam zal zijn diensten en zijn portfolio integraal aanbieden om TSi sterker te maken en verder te doen groeien, zo benadrukken beide partners. Volgens Pieter Spiesschaert, CEO bij Trustteam, heeft het Kortrijkse bedrijf altijd een strategie gehanteerd om zo dicht mogelijk bij de klant aanwezig te zijn. Het argument van de proximité met andere woorden.

Inzet op cybersecurity

In het Waalse Doornik wordt dan weer de lokale speler Orditech overgenomen. Orditech is een managed services provider gespecialiseerd in IT-infrastructuur en cybersecurity, met een zeer sterke aanwezigheid in de openbare sector en in het bijzonder in politiezones. Het in 1996 opgerichte Orditech bestaat uit een team van 30 gedreven IT-specialisten, is in Doornik gevestigd en heeft ook een kantoor in Rijsel. Vanaf nu zal het bedrijf zijn dienstenaanbod kunnen uitbreiden in heel België, dankzij de 290 experts die Trustteam voortaan telt.

Met de komst van Orditech in de groep kan Trustteam zich duurzaam verankeren in het domein van cybersecurity en zijn klanten nog completere oplossingen aanreiken. “De integratie van Orditech past perfect binnen de onze groeistrategie, gericht op de inplanting in nieuwe regio’s in België en Noord-Frankrijk alsook de uitbreiding van ons dienstenaanbod”, aldus CEO Pieter Spiesschaert. “Met Orditech genieten onze klanten van een grotere nabijheid, dankzij de kantoren in Doornik en Rijsel, maar ook van expertise op het vlak van cybersecurity en ruime ervaring met de publieke sector. Ons dienstenaanbod zal worden geharmoniseerd om in te spelen op de noden van al onze klanten.”

Foto: Cédric Berte (Orditech), Valerie Deseyn (CFO Trustteam), Pieter Spiesschaert (CEO Trustteam) en Laurent Guelton (Orditech).