Conix birgit-conix

TUI werft topvrouw Birgit Conix aan

OOSTENDE - De Belgische Birgit Conix (52) volgt Horst Baier op als CFO van TUI Group. Ze zal met ingang van 15 juli 2018 ook lid worden van de Raad van Bestuur. Ze neemt de functie van CFO over als Horst Baier (61) dit najaar aftreedt na 22 jaar dienst bij TUI.

Met Birgit Conix haalt TUI een absolute topper in huis. Ze is nu nog CFO bij de Belgische media- en telecommunicatiegroep Telenet, een functie die ze opnam in oktober 2013. Voordat ze naar Telenet overstapte, werkte Conix sinds 2011 als senior director West-Europe voor de internationale brouwerijgroep Heineken. Tussen 1996 en 2011 bekleedde ze verschillende management- en leidinggevende functies bij het wereldwijde farmaceutische bedrijf Johnson & Johnson. Van 2004 tot 2007 werkte ze op de afdelingen J&J Pharmaceutical en Medical Devices voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en was ze vice-president Finance bij Janssen Germany, een dochteronderneming van J&J. Voordien werkte ze voor Tenneco en Reed-Elsevier.

Birgit Conix heeft 25 jaar ervaring op het gebied van financiën in meerdere sectoren. Ze studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg in Nederland en behaalde een masterdiploma bedrijfsbeheer aan de Booth School of Business van de Universiteit van Chicago. 

Bij TUI wordt ze benoemd voor een termijn van drie jaar. TUI’s toekomstige Raad van Bestuur zal uit zes managers bestaan met de Duitse, Britse en Belgische nationaliteit. Wanneer de nieuwe CFO haar functie opneemt, zullen twee van de zes leden van de Raad van Bestuur vrouwen zijn.  

Wortels in Oostende

Als ´s werelds grootste toerismegroep is TUI Group actief op ongeveer 180 bestemmingen wereldwijd. De onderneming heeft haar hoofdzetel in Duitsland maar heeft een link met Oostende toen het vroegere Jetair overgenomen en omgedoopt werd tot Tui Belgium.