Turbo’s Hoet roeselare-gebouw

Turbo’s Hoet rondt voor het eerst de kaap van de 500 miljoen euro

HOOGLEDE - De groep Turbo’s Hoet, verdeler en dienstenverzorger van vrachtwagens, sloot vorig jaar af met een omzetgroei van 14 %. Die omzet komt uit op 533 miljoen euro, voor het eerst meer dus dan een half miljard. De netto winst steeg van 10,3 naar 11,1 miljoen euro. De groep, met hoofdzetel in het West-Vlaamse Hooglede, is voor gelijke delen in handen van de familie Hoet en de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren. Met de verkoop van om en bij 1.000 nieuwe trucks is Turbo's Hoet Group de grootste truck dealer in België. In totaal verkocht de groep in eigen land 4.600 nieuwe bedrijfsvoertuigen, een stijging van 19 % tegenover 2017.

De cijfers zijn afkomstig van de website De Rijkste Belgen. Turbo's Hoet doet het niet alleen goed in eigen land en in West-Europa. Ook in Oost-Europa zet het mooie resultaten neer. Zowel in Bulgarije als in Wit-Rusland is het West-Vlaamse bedrijf met Daf marktleider. in Bulgarije gaat het om een marktaandeel van 20 % of 700 verkochte Daf trucks en in Wit-Rusland over een marktaandeel van 34 %. In Rusland echter liep het marktaandeel van Daf terug van 13 naar 10 % onder meer wegens het ontbreken van assemblage faciliteiten, meldt dezelfde bron. Voor dit jaar wordt daar een beter resultaat verwacht, ook al omdat het in mei vorig jaar invoerder is geworden in Rusland van Ford trucks.

Na 4 jaar van aanzienlijke groei verwacht Turbo's Hoet dat de Europese markt voor bedrijfswagens van meer dan 16 ton zal afkoelen. De gemiddelde vooruitzichten voor de Europese markt in 2019 voorzien in een daling van 19 %. Toch verwacht Turbo' Hoet ook in 2019 nog te groeien, mede dank zij de verwerking van een aantal overnames en uitbreidingsprojecten. Zo werd vorig jaar in Luxemburg een nieuwe concessie voor Iveco geopend.