Nieuws West-Vlaanderen TVH investeert mee in aanleg nieuw natuurgebied

TVH investeert mee in aanleg nieuw natuurgebied

TVH investeert mee in aanleg nieuw natuurgebied

ZWEVEGEM – De Waregemse multinational TVH zet mee zijn schouders onder de aanleg van een nieuw bos in Sint-Denijs, een deelgemeente van Zwevegem. Onder meer door te investeren in bebossing wil het bedrijf zijn CO2-uitstoot compenseren en zo zijn steentje bijdragen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaam ondernemen.

Tussen de Trimaarzate en de Spinnetstraat in Sint-Denijs werd het voorbije weekend door Natuurpunt Zwevegem de eerste halve hectare van het Waterhoevebos aangeplant. Het project, dat gesponsord wordt door TVH, kadert binnen het bosbeleidsplan van de gemeente Zwevegem. Tegen 2025 wil de gemeente immers 20 hectare extra bos in Zwevegem, tegen 2030 zelfs 80 ha.

Met deze aanplant laat Natuurpunt Zwevegem zien dat de natuurvereniging daar ten volle zijn medewerking aan verleent. Het Waterhoevebos krijgt zijn naam door de nabijgelegen historische Waterhoeve. De komende jaren wordt het Waterhoevebos nog uitgebreid met minstens anderhalve hectare bos. Naast dit nieuwe bos liet Natuurpunt Zwevegem samen met een landbouwer deze winter ook al een hoogstamboomgaard uitbreiden met 25 hoogstamfruitbomen. Dit gebeurde in het kader van een landschapsbedrijfsplan van het Stadlandschap Leie en Schelde. Volgende winter komen daar nog eens 20 hoogstamfruitbomen bij.

Sponsoring TVH

Het nieuwe bos wordt een gemengd loofbos dat binnen enkele jaren ook toegankelijk wordt voor de wandelaar door het herstellen van een verdwenen voetweg. Het Waterhoevebos ligt aan de rand van het dorp en wordt zo op termijn een oase voor de inwoners van Sint-Denijs. De slogan van Natuurpunt ‘Meer en betere natuur voor iedereen’ wordt realiteit met dit nieuwe bos.

De aankoop van de gronden en de realisatie van dit nieuwe bos werd mede mogelijk gemaakt door een verhoogde aankoopsubsidie van de gemeente en door sponsoring van het Waregemse TVH, wereldspeler op het vlak van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen en landbouwtractoren. Onder meer door te investeren in bebossing wil het bedrijf zijn CO2-uitstoot compenseren en zo zijn steentje bijdragen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaam ondernemen. Door de coronamaatregelen gebeurde de aanplant nu door de lokale beheerploeg van Natuurpunt. Als Covid-19 iets later in het voorjaar wat gaat liggen, voorziet Natuurpunt nog een officiële inhuldiging van het Waterhoevebos samen met de buurt, de gemeente en sponsor TVH.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.