TVH Sportbedrijf 23

TVH is Sportbedrijf van het Jaar in Vlaanderen

WAREGEM - Sport Vlaanderen heeft voor het eerst de Sportbedrijf Awards uitgereikt, een erkenning voor bedrijven die investeren in sport en beweging op de werkvloer. Onderdelenspecialist TVH behaalde de eerste plaats in de categorie ‘profit > 250 werknemers’, voor de twee andere finalisten Beliving en BASF. 

Eind vorig jaar kreeg TVH al het label ‘Sportbedrijf 2022’ toegekend van Sport Vlaanderen. Sindsdien stak het bedrijf niet onder stoelen of banken dat het ook deze award wilde binnenrijven. Met succes: TVH gaat nu ook met de titel ‘Sportbedrijf van het jaar’ aan de haal dankzij zijn uitgebreide investeringen in sport, beweging en welzijn op het werk.

Sport Vlaanderen reikt de Sportbedrijf Award uit aan het bedrijf dat het hoogst scoort op 7 criteria. Met zijn gezondheidsbeleid ‘Nudge’ is TVH met glans geslaagd. Collega’s krijgen het hele jaar door kleine duwtjes in de rug om gezond te leven.

Batterij aan maatregelen

 

Een greep uit de verschillende Nudge-beweeginitiatieven bij het bedrijf: gratis groepslessen (bv. yoga, bootcamp en start to run), sportinfrastructuur (bv. een eigen Finse looppiste en basketbalveld), sportieve uitdagingen (bv. stappenchallenges), een wisselwerkplek met ergonomische zitalternatieven, en gezondheidsscans. Ook TVH’s zogenaamde 'Nudge Stars'  overtuigden Sport Vlaanderen. Al voor het tweede jaar op rij krijgt een groep collega’s dankzij TVH een half jaar lang professionele sportieve begeleiding door Energy Lab, als voorbereiding op de Izegemse kwarttriatlon.

 

Blijven investeren in gezondheid

Dominiek Valcke (CEO bij TVH), kon net anders dan fier zijn. “Met de Nudge-initiatieven inspireren en activeren we onze mensen, om gezonde gewoontes aan te houden", aldus de CEO. "Want gezondere collega’s zijn niet alleen productiever, maar vooral gelukkiger. Nudge gaat overigens breder dan enkel beweging. Het hele jaar door zijn er initiatieven, ook op het vlak van gezonde voeding en mentaal welzijn.”

Met Nudge, en nu ook met de titel ‘Sportbedrijf van het jaar’, hoopt TVH zich ook te onderscheiden als werkgever. Dominiek vervolgt: “We blijven continu aan ons gezondheidsbeleid verder bouwen. Bij sollicitaties wordt hiernaar al eens verwezen door de kandidaten, wat bewijst dat onze inspanningen lonen. TVH behaalde onlangs nog de top 20 van aantrekkelijkste werkgevers in België, en er is nog ruimte om veel nieuwe collega’s te verwelkomen.”