Nieuws West-Vlaanderen TVH wordt nog wat groter

TVH wordt nog wat groter

TVH wordt nog wat groter

WAREGEM – TVH, wereldspeler op het gebied van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouwmachines en landbouwtractoren, heeft de aandelen verworven van Battery Supplies in Deerlijk, en haar dochterondernemingen in Meyzieu, Frankrijk (Battery Supplies France) en Erftstadt, Duitsland (BATTEC Batterie Vertrieb). Een West-Vlaams onderonsje, zo je wil, maar met uitlopers naar het nabije buitenland. Battery Supplies heeft 80 mensen in dienst en is goed voor een jaaromzet van meer dan 43 miljoen euro. Het bedrijf beschikt over een totale database van 54.000 gekende artikelnummers, waarvan er 6.000 in voorraad zijn.

Battery Supplies, opgericht in 1999, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd als one-stop shop voor de levering van batterijen, batterijladers en -accessoires, alsook voor onderhouds- en reparatiediensten.

Terwijl mogelijke synergieën worden onderzocht, blijft het business as usual voor de klanten van TVH, Battery Supplies en haar dochterondernemingen. De onderneming blijft autonoom opereren vanuit haar huidige kantoren en magazijnen, onder leiding van het huidige managementteam.

Toekomstbestendige technische expertise

Dominiek Valcke, CEO van TVH Parts Holding heeft het over een overname met de nodige toegevoegde waarde: “We hebben de afgelopen jaren al zij aan zij samengewerkt en we zijn ervan overtuigd dat de toekomstbestendige technische productexpertise en uitgebreide marktkennis van Battery Supplies een waardevolle bijdrage zullen leveren aan de technische mogelijkheden van TVH”, aldus de CEO. “We zijn ons ervan bewust dat de behoefte aan batterijen en aanverwante producten door de toenemende elektrificatie in onze kernmarkten steeds belangrijker zal worden – en zelfs zou kunnen worden uitgebreid tot buiten onze bestaande markten. We kijken ernaar uit om deze opties samen met het Battery Supplies-team te onderzoeken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.