Nieuws West-Vlaanderen Twee Zwevegemse eventbedrijven willen ‘mens sana in corpore sano’ promoten bij bedrijven

Twee Zwevegemse eventbedrijven willen ‘mens sana in corpore sano’ promoten bij bedrijven

Twee Zwevegemse eventbedrijven willen ‘mens sana in corpore sano’ promoten bij bedrijven

BRUGGE – De sportzomer van 2021 toont een bijzonder drukke agenda. Het risico bestaat daarbij dat hoe meer het sportzomert, hoe meer mensen in hun luie zetel blijven zitten. Net dat willen twee eventbureaus (Flamme Rouge en ComEmotion) kost wat kost vermijden met de lancering van het nieuwe concept Move Mood(us). Want fitte werknemers, dat wil elk bedrijf toch?  

Dat de reis- en evenementensector het hard te verduren kregen het afgelopen jaar is een understatement. Toch ontstaan in deze moeilijke periode ook zeer mooie verhalen en samenwerkingen. Dat bewijzen Flamme Rouge (gespecialiseerd in sportieve reizen voor groepen) en  eventbureau ComEmotion, allebei gevestigd in Zwevegem.

“Door corona zaten veel mensen elk in hun eigen huis en connecteerden ze niet meer”, aldus de initiatiefnemers. “Sommigen gingen veel bewegen en anderen gingen juist minder bewegen. Het werd ons als maatschappij wel zeer duidelijk dat we snakken naar die connectie en sociale contacten en dat bewegen net zeer belangrijk is. Ook binnen bedrijven is het bewustzijn gestegen dat de bedrijfsvloer echt wel kan bijdragen tot gezondere medewerkers, dit zowel fysisch als mentaal. Bewegen, we noemen het bewust geen sporten, is daarin een cruciale factor. Maar heel wat mensen percipiëren bewegen nog steeds als iets minder gezellig. Daar willen we iets aan doen. We mixen het nuttige aan het aangename.”

Geen Olympische kampioenen

Het concept wordt gelanceerd onder de noemer Move Mood(us). Het gaat om een echt belevings- én beweegtraject. “Move Mood(us) ontwikkelt beweegtrajecten voor grote groepen en bedrijven met veel aandacht voor het gezellige en het teamversterkende aspect”, aldus Dieter Verhaeghe van ComEmtion uit Zwevegem. “Met Move Mood(us) wensen we dus niet de nieuwe Olympische kampioenen te ontdekken. We willen mensen op een leuke manier doen bewegen maar vooral ook laten genieten van het bewegen en van het sociaal contact dat deze groepsactiviteiten met zich meebrengen. Bij Move Mood(us) primeert zeker niet de sportpresentatie op zich. Het gaat eerder over een sociaal welbehagen creëren bij een groep mensen door samen met elkaar te bewegen, haalbare doelstellingen te zetten en natuurlijk een mooi beloningstraject met de nodige natjes en droogjes.”

In de praktijk worden -binnen een bepaald tijdskader – stap voor stap haalbare doelstellingen gezet om finaal te eindigen op een fantastische unieke locatie waar een gezellige avond wacht met een bbq, een wijntje en fantastische muziek.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.