Nieuws West-Vlaanderen Twee maatwerkbedrijven kiezen voor integrale samenwerking

Twee maatwerkbedrijven kiezen voor integrale samenwerking

Twee maatwerkbedrijven kiezen voor integrale samenwerking

MENEN, POPERINGE – De West-Vlaamse maatwerkbedrijven ’t Veer uit Menen en Sowepo uit Poperinge bouwen voortaan samen aan hun toekomst. Ze ondertekenden hiervoor een intentieverklaring tot verregaande samenwerking die in de loop van het jaar moet worden geconcretiseerd.  ‘Samen doen we meer’, klinkt het vanuit Menen en Poperinge. West-Vlaanderen telt in totaal 24 maatwerkbedrijven, die samen goed zijn voor 6.900 medewerkers, waarvan ruim 80% (5.800) personen zijn die om diverse redenen niet, nog niet of misschien ook nooit aan de slag kunnen in de klassieke ondernemingen.

De toekomstige uitdagingen voor de maatwerkbedrijven zijn niet min. Zowel op het vlak van digitalisering, technologische vernieuwing, HR-beleid als flexibiliteit naar klanten. De eisen die gesteld worden aan maatwerkbedrijven worden ook steeds groter, gezien hun plaats en belang voor de reguliere economie een logische stap.  ’t Veer en Sowepo zijn ervan overtuigd om deze uitdagingen samen aan te pakken. Het delen van expertise en knowhow staat hierbij voorop. Een professionele setting naar klanten alsook een doelgerichte begeleiding op maat van onze doelgroepmedewerkers vormt hierbij het uitgangspunt.

Een keuze voor elkaar

De intentieverklaring zet het pad uit. “Er is de vaste wil om te slagen in het proces”, klinkt het bij beide directeurs. “Een proces dat in alle openheid zal verlopen. Met respect voor elkaars gevoeligheden en eigenheden. Twee maatwerkbedrijven met elkaar verweven: dat is dé challenge.”

Halfweg 2021 wordt Gunther Bamelis, nu leider van ’t Veer, de nieuwe overkoepelende algemeen directeur. Blijven pionieren in technologische vernieuwing en ‘human centered production’. Dat is alvast één gemeenschappelijk stokpaardje van Walter Bilcke van Sowepo en van Gunther Bamelis. Binnen de West-Vlaamse koepelorganisatie 4Werk spelen zij hierin een voortrekkersrol. “Door onderling nauwer samen te werken vormen we een krachtigere hefboom om technologische vernieuwing verder en dieper uit te rollen”, aldus Walter Bilcke.

foto: Walter Bilcke en Gunther Bamelis

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.