Lievens Jef 24

Twee West-Vlaamse advocaten krijgen grote erkenning uit het buitenland

KORTRIJK - Noem het maar hoogst uitzonderlijk en een blijk van grote verdienste en dito kwaliteit. De prestigieuze Engelse organisatie Chambers heeft 2 West-Vlaamse juristen opgenomen in haar ranking: Jozef Lievens (Kortrijk) en Marc Delboo (Waregem). Chambers staat bekend als een soort Standard and Poors voor de advocatuur.

In de verschillende rechtsgebieden wordt een ranking toegekend. Dit gebeurt op basis van een rondvraag bij peers en clienten. Het is eerder uitzonderlijk dat in België puur West-Vlaamse kantoren een vermelding krijgen in de prestigieuze Chambers ranking.

Jaarlijks maakt de gereputeerde Engelse organisatie Chambers and Partners zijn lijst bekend van advocaten, die in hun rechtsgebied invloedrijk zijn. In de afdeling Private Wealth Law worden dit jaar twee West-Vlaamse advocaten vermeld. Jozef Lievens (zie foto) van Roots Advocaten in Kortrijk, is de eerste die deze internationale erkenning in de wacht sleept. Hij wordt nu al voor de vijfde keer vermeld, en dat zegt veel, zo niet alles. Lievens is gespecialiseerd in de begeleiding van familiebedrijven en de bezieler van het Instituut voor het Familiebedrijf.

Marc Delboo van Delboo Advocaten uit Waregem is vooral specialist in vermogensplanning met bijzondere aandacht voor de fiscale aspecten.