Aditco-24

Twee West-Vlaamse IT-bedrijven slaan de handen in elkaar

ROESELARE, OOSTENDE - Spannende ontwikkelingen binnen het IT-landschap van West-Vlaanderen. Aditco Solutions uit Roeselare en VDS-IT uit Oostende bundelen hun krachten. Deze fusie markeert een strategische zet om een robuuste IT-netwerkonderneming te vormen die haar diensten in heel West-Vlaanderen zal aanbieden, zo luidt de boodschap.

Aditco, met een rijke geschiedenis van 15 jaar, stond voornamelijk bekend als een prominente Proximus-agent met maar liefst elf winkels op haar hoogtepunt. Acht  jaar geleden begon het bedrijf zich te diversifiëren met de oprichting van de ICT- en internettelefonieafdeling (VOIPIT), die gestaag groeide. Sinds 31 december 2023 heeft Aditco besloten de Proximus-winkels te sluiten en zich volledig te concentreren op het IT- en VoIP-segment.

Aan de andere kant heeft VDS-IT, ook met een geschiedenis van 16 jaar, zich gepositioneerd als een toonaangevend bedrijf op het gebied van ICT, toegangscontrole en beveiliging. Onlangs verhuisde VDS-IT naar nieuwe faciliteiten aan de Gistelsesteenweg, wat haar groei en expansie onderstreept.

Volwaardige fusie

De fusieonderneming zal vanaf begin mei een nieuwe afdeling lanceren die op maat gemaakte softwareontwikkeling zal aanbieden, waarmee ze haar dienstenportfolio verder zal diversifiëren. Tegen eind 2025 zal het gecombineerde bedrijf verhuizen naar een nieuwe locatie langs het kanaal in Roeselare.

Onder de naam Aditco Solutions BV zullen de gecombineerde entiteiten opereren. Michael Vandesompel treedt toe tot de raad van bestuur, terwijl Kiven Cuveele aanblijft als CEO en Ludwig Geldof als voorzitter.

foto: Aditco