Flanders Flooring Days 22

Tweede editie van nichebeurs Flanders Flooring Days (FFD) staat in het teken van groei

WAREGEM - De eerste editie van Flanders Flooring Days (FFD) was een groot succes. FFD, een project dat ontstond in de schoot van de grootste tapijtbedrijven uit West-Vlaanderen, trok in 2022 meer dan 1.000 bezoekers uit meer dan 55 landen. Enthousiast kondigen de stichtende fabrikanten nu de tweede editie aan. Die vindt plaats van 22 tot 25 mei 2023. FFD wordt nog groter met nog meer bedrijven uit de regio. Bezoekers ontdekken er het beste wat Vlaanderen te bieden heeft aan de wereldwijde tapijt- en vloerenindustrie. En 2024? Ook die editie krijgt al vorm en is nog ambitieuzer met een soort van 'wild cards' voor bedrijven van buiten Vlaanderen.

De formule is eenvoudig: alle bedrijven nodigen klanten en prospects uit naar hun showrooms en fabrieken en gelijktijdig staan à la carte ook de deuren open van de andere deelnemende bedrijven. Zelden kreeg het vaak gebruikte woord 'concullega' en meer stichtende invulling, met de nadruk op 'de zon schijnt voor iedereen'. “Dit event voelt als een uitnodiging bij een vriend thuis in plaats van in een restaurant”, aldus Ruben Desmet, CEO van Unilin Flooring en één van de oprichtende partners.

De eerste editie van FFD verwelkomde bezoekers in de showrooms van de 10 grootste Vlaamse leveranciers van vloeren. Het initiatief kwam van 7 Vlaamse toonaangevende bedrijven uit de sector. Voor de editie van dit jaar melden er zich al 12 fabrikanten binnen een straal van 25 kilometer van elkaar.

De West-Vlaamse vloerfabrikanten trakteren bezoekers in hun flagship showrooms en fabrieken. Het resultaat? Een uiterst tijdefficiënt bezoek voor wie op de hoogte wil blijven van trends in de sector. De lijst met inrichtende bedrijven bevat enkel grote namen uit de sector: Associated Weavers, Beauflor, Belysse, Berry Alloc, Betap, Condor Group, COREtec Floors, Lano, McThree, Osta Carpets, Real Orotex en Unilin.

Anders dan een klassieke beurs

Op een traditionele beurs krijgen bezoekers altijd maar een selectie te zien van wat elke producent in huis heeft heeft. Ook de fabriek zelf blijft onbekend terrein.

FFD van zijn kant toont alles van elk deelnemend bedrijf. De grondleggers van dit prestigieuze event geven bezoekers de dichtste en compleetste insidersblik die ze kunnen krijgen. Bezoekers stellen hun vragen rechtstreeks aan de mensen van én achter de bedrijven. Ze krijgen ook de kans om te praten met de exclusieve groep groothandelaars en detailhandelaars die net als hen het event bezoeken.

Fabrieksbezoeken toppen het geheel af. Of toch niet helemaal, want de legendarische Vlaamse gastvrijheid doet nog de rest na de uren.

info: De editie van 2023 vindt plaats van 22 tot 25 mei. Bezoeken kan enkel met registratie via https://flandersflooringdays.com/be-nl. Na registratie contacteert de fabrikant de bezoeker om een concrete afspraak vast te leggen.

foto: De organisatoren van Flanders Flooring Days 2022