Nieuws West-Vlaanderen Typhoon toont grote ambities in Nederland

Typhoon toont grote ambities in Nederland

Typhoon toont grote ambities in Nederland

BEVEREN – De West-Vlaamse kmo Typhoon, bekend van zijn industriële ontstoffingsinstallaties, was al deels aanwezig op de Nederlandse markt, maar zet nu een grootscheeps offensief in op het hele land. De hoog aangeschreven kmo kleeft een strategie aan waarbij het continu wil investeren in nieuwe sectoren in de Benelux om er zijn sinds decennia opgebouwde  expertise uit te rollen. Om die ambitie waar te maken werd nu een nieuw en omvattend partnership getekend met een gereputeerde lokale Nederlandse speler.     

Typhoon werkt vanaf nu samen met Henk Van Dasselaar voor de uitbouw van zijn organisatie in Nederland. De bedoeling is om de weinig bekende maar toch wel heel efficiënte techniek van ronde filters verder te lanceren in Nederland. Hiermee bevestigt Typhoon dat het potentieel ziet voor zijn gamma van producten en expertise in de procesindustrie in Nederland. Henk Van Dasselaar is met zijn bedrijf Hevada reeds jaren een begrip in de ontstoffingswereld in Nederland. “Met Henk halen we niet enkel een pak praktische ervaring binnen, maar tevens zal dit partnership ons ook helpen om nieuwe producten en concepten te ontwikkelen specifiek voor de Nederlandse markt” vertelt Kris Devidt, zaakvoerder van Typhoon Luchttechniek.

Bedrijf met traditie

Typhoon uit Beveren-Leie (Waregem) is sinds 1959 een internationaal milieutechnologiebedrijf actief in luchttechniek. Turn-key installaties voor industriële stofafzuiging en pneumatisch transport systemen maar ook industriële ventilatoren, radsluizen of andere luchttechnische componenten zoals cyclonen, dynamische condensors, enzovoort worden door de ‘engineers of clean air‘ zelf ge-engineerd, geproduceerd en gemonteerd. Ook voor preventief en curatief industrieel onderhoud in industriële omgevingen of voor industriële montagewerken heeft de West-Vlaamse kmo de nodige expertise in huis. De oplossingen van Typhoon worden ingezet in de productieprocessen van industriële bedrijven actief in heel wat sectoren zoals de recyclage-industrie, afvalverwerking, ontginning van mineralen, cementindustrie, houtverwerkende industrie (zowel schrijnwerkerijen als spaanderplaatfabrieken), voeders en voedingsnijverheid, vlas en textiel, biomassa en de biogaswereld.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.