Uitgeverij Lannoo benoemt Katya Degrieck tot nieuwe bestuurder

professional photo sep 2015 1

De raad van bestuur van de Uitgeverij Lannoo Groep (Tielt) wordt versterkt met een nieuwe bestuurder. De keuze viel op Katya Degrieck. Ze wordt gekozen omwille van haar uitgebreide ervaring en expertise. Zij vervangt boegbeeld Luc Demeester die de hoogst mogelijke leeftijd (75) voor een bestuurder heeft bereikt.

Katya Degrieck behaalde een diploma handelsingenieur alsook een MBA aan de Solvay Business School in Brussel.  Na een aantal consulting jaren bij Accenture (Andersen Consulting) stapte zij 18 jaar geleden in de mediasector. Eerst in de boekensector bij ECI/Bertelsmann als senior director Belgium en later in de mediasector bij Corelio/Mediahuis als corporate director Business Development. Momenteel en dat sinds februari 2016 is Katya Degrieck strategic partner bij Google Belgium waar zij verantwoordelijk is voor de strategische relaties met de belangrijkste krantenuitgevers en mediagroepen in België.  Business development, digitalisering en media-innovatie behoren tot haar key competenties.  Katya Degrieck heeft tevens een bestuursfunctie bij Smartphoto nv.

Van Katya Degrieck wordt verwacht dat ze de Uitgeverij Lannoo bijstaat en adviseert in de verdere uitbouw van haar activiteiten, zo laten gedelegeerd bestuurder Matthias Lannoo en voorzitter van de raad van bestuur Luc Vansteenkiste weten. (KC)