Nieuws West-Vlaanderen Van den Dorpe krijgt namens de Duitse ‘major’ Linde een exclusieve agentuur voor West-Vlaanderen

Van den Dorpe krijgt namens de Duitse ‘major’ Linde een exclusieve agentuur voor West-Vlaanderen

Van den Dorpe krijgt namens de Duitse ‘major’ Linde een exclusieve agentuur voor West-Vlaanderen

KORTRIJK – Niet zonder enige trots meldt het Oost-Vlaamse familiebedrijf Van den Dorpe (Oudenaarde) dat het per 1 januari 2023 de exclusieve dealer is geworden voor West-Vlaanderen en Moeskroen, alsook voor Oost-Vlaanderen, en dat namens de befaamde multinational Linde. Van den Dorpe/ Heavy Handling verkoopt en verhuurt zowel heftrucks als zwaar industrieel materiaal en havenmateriaal. Linde Material Handling biedt een breed scala aan elektrische vorkheftrucks voor lasten tussen 1.000 en 8.000 kilogram en voor vrijwel elke toepassing.

Van den Dorpe/Heavy Handling heeft een bijzonder ruim en breed aanbod voor zowel heftrucks, magazijntoestellen, zware heftrucks, reachstackers tot zelfs de grootste overslagkranen. De familiale kmo telt meer dan 100 medewerkers, verdeeld over Oudenaarde en een Antwerpse vestiging nabij Kallo. Linde is niet de eerste exclusieve agentuur. Eerder werden ook al soortgelijke deals getekend met Konecranes (voor Belux) en met Mantsinen (voor Benelux en Frankrijk).

Elkaar sterker maken

Linde is een grote naam in de sector. De multinational heeft productie en assemblagevestigingen in Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, de VS en China en heeft daarnaast nog eens 700 service- en saleskantoren wereldwijd.

De samenwerking tussen Linde en Van den Dorpe is niet nieuw. Met meer dan 30 jaar partnership op de teller zijn beide partijen nu klaar voor een nieuw hoofdstuk waarbij ze elkaar vooral sterker willen maken. “De material handling wereld evolueert razendsnel”, luidt het uit de mond van zaakvoerders Filip en Simon Van den Dorpe. “Juist daarom is het voor een dealer zoals wij belangrijk te kunnen werken met de volledige productrange en te vertrouwen op de expertise van een producent als Linde Material Handling. Wij zijn blij met het in ons gestelde vertrouwen dat vanzelfsprekend wederkerig is en staan dan ook met het ganse Vdd-team klaar, om alle klanten de service te bieden die ze van ons gewoon zijn.”

Mede door dit nieuwe dealership kan Van den Dorpe zich nog meer als vroeg profileren als een aanbieder van totaaloplossingen. Met een productgamma gaande van magazijn toestellen over heftrucks van 1.2 tot 45 ton, tot reachstackers en overslagkranen van 350 ton kan het bedrijf nu elke klant een oplossing op maat aanbieden. Het hele gamma kan worden aangeboden zowel als nieuw, tweedehands of in verhuur, met daaraan gekoppeld de belofte op een ijzersterke service na verkoop.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

TVH wereldwijd gehackt

WAREGEM - Zondagavond werden de werknemers van TVH bericht dat er belangrijk nieuws op komst was. Helaas geen vrolijk nieuws:… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.