Nieuws West-Vlaanderen Van Mossel legt nu ook de hand op de automotive groep Vereenooghe

Van Mossel legt nu ook de hand op de automotive groep Vereenooghe

Van Mossel legt nu ook de hand op de automotive groep Vereenooghe

BRUGGE – In 2021 ging de machtige Nederlandse autodistributiegroep Van Mossel Automotive Groep (3,5 miljard euro omzet, 4.600 medewerkers) in West-Vlaanderen een entente aan met Devos-Capoen (Renault, Dacia). Nu volgt de aankondiging dat de familie Vereenooghe ook in zee gaat met de Nederlanders. Van Mossel breidt zodoende haar imperium uit met 9 Mercedes-Benz vestigingen in West-Vlaanderen en bestendigt hiermee haar positie als grootste automotive groep in de Benelux. De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Groep Vereenooghe verkocht in 2021 bijna 3.800 nieuwe Mercedes-Benz voertuigen en had een totale omzet van 210 miljoen euro.

De overname markeert de volgende mijlpaal voor Van Mossel België dat hiermee haar aanwezigheid in West-Vlaanderen versterkt met 9 Mercedes-Benz verkoops- en servicepunten in Roeselare, Tielt, Torhout, Ieper, Veurne, Brugge, Oostende, Knokke en Jabbeke. De groep bouwt zo haar Mercedes-Benz netwerk in België in één klap uit van 4 naar 13 locaties.

“Met Van Mossel in Turnhout en Brecht verdelen we reeds Mercedes-Benz personenwagens en Vans in België”, aldus Koen Claesen, CEO Van Mossel België. “Met de overname van Vereenooghe is de dienstencirkel rond en komt daar nog een exclusief AMG Performance Center, Classic Car Center en Vans ProCenter bij. Dankzij deze aanvulling en sterke geografische spreiding kunnen wij onze klanten nu nog beter van dienst zijn.”

Door de deal met Vereenooghe wordt de groep ook de grootste Mercedes-Benz Trucks dealer van het land. “Een strategische geografische uitbreiding op onze Mercedes-Benz Trucks vestigingen in Deurne en Duffel (Antwerpen) gezien de nabijheid van de havens Zeebrugge, Antwerpen en Rotterdam”, klinkt het bij Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Groep.

Met het oog op de toekomst

Groep Vereenooghe kent een rijke geschiedenis van expansie, ambitie en succes, maar ook van uitdagingen, bestendiging van het merk Mercedes-Benz en tewerkstellingskansen in de regio. De oorsprong van het familiebedrijf gaat terug tot 1930, waarbij het in 1969 officieel Mercedes-Benz concessiehouder werd.

Met de overname van Auto Terminus trok Groep Vereenooghe de kaart van de schaalvergrotingsstrategie. Dankzij een sterke geografische spreiding ambieert Groep Vereenooghe om elke Mercedes-Benz klant uit Noord en Midden West-Vlaanderen een optimale service aan te bieden zowel op vlak van verkoop als naverkoop.

Zaakvoerders Alain en Michel Vereenooghe behoren inmiddels tot de derde generatie en beseffen dat de auto-industrie zich in een ongeziene revolutie bevindt. “Het gedrag van de kopers verandert snel”, aldus Michel Vereenooghe. “De technologie evolueert drastisch. Groei en vernieuwing zijn de belangrijkste elementen om succesvol te zijn en te blijven. Aangezien directe opvolging niet verzekerd is en we de toekomst van ons succesvol bedrijf, maar ook van onze medewerkers willen garanderen, hebben we beslist om de zaak over te laten aan Van Mossel Automotive Groep.”

Machtige speler

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Abarth, Alfa Romeo, Audi, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Citroën, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maxus, Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Bedrijfswagens, Mercedes-Benz Trucks, Fuso, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Škoda, Smart, Suzuki, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens.

 

 

 

Groep Vereenooghe verkocht in 2021 bijna 3.800 nieuwe Mercedes-Benz voertuigen en had een totale omzet van 210 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.