Nieuws West-Vlaanderen Vandelanotte betaalt dikke oprotpremie aan nieuwe rekruten die zelf het huis verlaten

Vandelanotte betaalt dikke oprotpremie aan nieuwe rekruten die zelf het huis verlaten

Vandelanotte betaalt dikke oprotpremie aan nieuwe rekruten die zelf het huis verlaten

KORTRIJK – Je zou kunnen denken aan een late 1 aprilgrap, maar dat is het niet. Dienstenbedrijf Vandelanotte, werkgever van 440 mensen verspreid over tien vestigingen, betaalt nieuwe medewerkers een forse premie om te vertrekken. “Wie na één, twee of drie maanden vertrekt, kan rekenen op een vergoeding tot wel 7.500 euro.” De achterliggende gedachte luidt: wie bij ons komt werken, zal zich meteen thuis voelen en zich binden aan ons bedrijf. CEO Nikolas Vandelanotte noemt het  een berekende gok. Als dat maar goed komt. 

De tevredenheidsgarantie voor nieuwe medewerkers lijkt misschien erg gewaagd, maar volgens CEO Nikolas Vandelanotte gaat het om een wel overwogen actie. “We willen toekomstige medewerkers een duidelijk signaal geven: als je bij ons komt werken, hebben we alle vertrouwen dat je ook lang aan boord wil blijven”, aldus de CEO.

Nieuwe werknemers die geen klik voelen, kunnen dus rekenen op een vertrekpremie. Als ze na één maand vertrekken, krijgen ze een premie van 2.500 euro uitbetaald. Na twee maanden komt daar nog eens 2.500 euro bij, na drie maanden kunnen ze rekenen op een premie van 7.500 euro. Op het einde van elke maand volgt een evaluatie. Beslist de nieuwe medewerker na de eerste drie maanden om bij Vandelanotte te blijven, dan krijgt zijn/haar team een budget van 2.500 euro om een leuk en inspirerend teamevent in elkaar te steken. 

De voorwaarden zijn dat de nieuwe medewerkers van een andere werkgever moeten komen en minimum twee jaar ervaring moeten hebben.  

Berekende gok

Op deze manier wil Vandelanotte toekomstige medewerkers een duidelijk signaal geven, namelijk dat eens ze voor Vandelanotte werken, er voor geen geld van de wereld nog weg zullen willen.

“Deze actie lijkt misschien gewaagd, maar ze past eigenlijk perfect binnen ons beleid”, legt Nikolas Vandelanotte uit. “We investeren minstens even fors in retentie dan in rekrutering. Het heeft geen zin om mensen door de voordeur binnen te halen als ze meteen weer verdwijnen door de achterdeur. Die snelle vertrekkers kosten je bedrijf veel geld en ze wegen op de sfeer. We willen onze medewerkers lang aan ons binden. Daarom besteden we heel veel aandacht aan een positieve werkomgeving, met flexibele uurroosters, met veel opleidingsmogelijkheden, met persoonlijke loopbaanbegeleiding om binnen onze onderneming verder te groeien. Die inspanningen lonen, geven onze medewerkers zelf aan. Daar putten we het vertrouwen uit om deze sprong te wagen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.