Vandelanotte “goes Gent”

Heauto Vandelanottet Kortrijkse advieskantoor Vandelanotte organiseert deze week nog in Gent een eerste gratis "Bootcamp voor groei". Het kantoor doet dat in samenwerking met Belfius. “Zeker nu iedereen de mond vol heeft van disruptie en digitale transformatie, kunnen ondernemers het zich niet meer veroorloven over bepaalde onderwerpen niet volledig op de hoogte te zijn”, zegt Chantal Cool, director sales en marketing.  “Tegelijk is er een dusdanige grote informatiestroom dat volledig op de hoogte zijn, niet meer mogelijk is, zonder een beroep te doen op de kennis van gespecialiseerde partners.”

Die kennis wil Vandelanotte duidelijk ook doorgeven aan start-ups en scale-ups. Om te beginnen in Oost-Vlaanderen.  Gent heeft een uitmuntende reputatie als biotoop en labo voor startende bedrijven.  “Na twee boeiende getuigenissen willen wij met een honderdtal jonge ondernemers in dialoog treden over topics die hen na aan het hart liggen”, zegt Chantal Cool.”Alles wordt afgesloten met een onvergetelijk netwerkmoment.”
De cases die tijdens het bootcamp naar voor worden gebracht zijn die van Jonas Dhaenens (foto) en Wim Derkinderen. Jonas Dhaenens is de oprichter van Combell en een rasechte Gentenaar. Hij is ook de CEO van Intelligent, de hostinggroep boven onder meer  Combell en investeerder in verschillende internetbedrijven. Hij heeft een pragmatische aanpak en is een commercieel denker met interesse in sales, marketing en finance. Vandelanotte specialiseert zich in heel wat domeinen waarin kleine en middelgrote ondernemingen, familiale ondernemingen en zelfs de social profit sector nood hebben aan advies. Voorlopig heeft Vandelanotte geen plannen om ook in West-Vlaanderen een "Bootcamp voor groei" te organiseren. (KC)