Nieuws West-Vlaanderen Vandelanotte werd twee maal zo groot op vijf jaar tijd

Vandelanotte werd twee maal zo groot op vijf jaar tijd

Vandelanotte werd twee maal zo groot op vijf jaar tijd

KORTRIJK – Het in Kortrijk gevestigde accountantskantoor Vandelanotte groeide vorig jaar van 40 naar 48 miljoen euro. In vijf jaar verdubbelde de omzet, voor de helft door overnames van kleinere concurrenten. Managing partner Nikolas Vandelanotte streeft volgend jaar naar een omzet van 60 miljoen. Vandelanotte telt inmiddels dertien kantoren, waarvan 12 in België. Bij het familiebedrijf werken om en bij de 440 medewerkers die dagelijks ruim 8.000 klanten adviseren bij boekhoudkundige, fiscale, economische, juridische en sociale vraagstukken. 

De reden voor de groei is dubbel: een vragende markt en het feit dat Vandelanotte ook bijna elk jaar een paar overnames doet, vooral om inhoudelijke of regionale leemtes te vullen. Deze zomer deed Vandelanotte nog een strategische overname in de Kempen.

“Schaalvergroting is in ons beroep een kwestie van overleven”, aldus Nikolas Vandelanotte in de media. “Meer dan 95 procent van het werk is de verwerking van facturen naar de jaarrekening en de fiscale aangifte. Dat kan allemaal perfect digitaal. Ik dacht vijf jaar geleden dat accountancy nu al volledig geautomatiseerd zou zijn, maar de ontwrichting gebeurt trager dan verwacht. Op termijn zal de digitalisering wel gigantische gevolgen hebben, ook op de tewerkstelling.”

Wat met de klassieke boekhouder?

Momenteel maakt boekhouden nog de helft uit van Vandelanottes omzet, naast 30 procent voor fiscaal en juridisch advies en de rest voor audits. De afslanking van de boekhoudtak zal niet leiden tot afdankingen, bezweert Vandelanotte: “Experts moeten de eindbeslissing over een financieel dossier en de fiscale aangifte nog aftoetsen”, zegt hij. “Maar de klassieke boekhouder met zijn map facturen zal verdwijnen. Onze accountants zijn niet meer de droge, wat gesloten pennenlikkers, zoals het cliché wil, maar dialogeren met de klant. Zij zullen de cijfers met elkaar verbinden, interpreteren en gebruiken om de ondernemers te adviseren, ook met fiscaal advies.”

 

Vandelanotte ++ BV| President Kennedypark 1a | 8500Kortrijk | T: +32 56 43 80 60 | BTW: BE 0429.311.112Member of the Leading Edge AllianceVANDELANOTTE IS MET TIENDE VESTIGING NUOOK IN DE KEMPENAANWEZIGAccountancy-en auditkantoor Vandelanotte bundelt de krachten met het accountantskantoor A&B-Kantoor uit Brecht.Dankzij desamenwerking bouwtVandelanotte verder aan het groeiverhaal en breidt het deactiviteiten uit naar de Kempen. Het kantoor in Brecht wordt daarmee de tiendevestiging van Vandelanotte, waarvan negenin België. “Het is met heel veel trotsdat ik vandaag de samenwerking met het kantoor van Frank Wielandts mag aankondigen” stelt Nikolas Vandelanotte, CEO en derdegeneratie van het gelijknamige kantoor. “De uitbreiding naar de Kempen biedt ons niet alleen toegang tot een interessante economische regio, maar laat ons ook kennismaken meteen grote groep van potentiële medewerkers, die misschien de verplaatsing naar Antwerpen-Stad minder zien zitten. Het feit dat de helft van mijn roots via mijn moeder in de Kempen liggen, maakt deze stapook op persoonlijk vlak bijzonder.”Naasthuidigbestuurder Frank Wielandts telt A&B-Kantoor een vijftiental medewerkers. “Ikzelf blijf minstens de volgende vierjaren aan het roer en zorg mee voor de geleidelijke integratie in de Vandelanotte-groep”, aldus Frank Wielandts.“De samenwerking met Vandelanotte laat ons toeom een ruimere dienstverlening aan onze klanten aan te bieden en helpt ons bij de verdere uitbouw van ons kantoor. Ook de sterke focus op digitalisering van Vandelanotte is een extra troef.”Vandelanotte telt ondertussen meer dan 400 medewerkersdie dagelijksruim 6000 klanten adviseren bij boekhoudkundige, fiscale, economische, juridische en sociale vraagstuk

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.