Nieuws West-Vlaanderen Vandelanotte zet mee zijn schouders onder nieuw Belgisch fintechbedrijf

Vandelanotte zet mee zijn schouders onder nieuw Belgisch fintechbedrijf

Vandelanotte zet mee zijn schouders onder nieuw Belgisch fintechbedrijf

KORTRIJK – Het West-Vlaamse Vandelanotte zet zijn schouders mee onder een nieuwe Belgische fintechspeler. Samen met sectorgenoten BDO België en Van Havermaet richt het de start-up AI-GUST op. De nieuwe Belgische AI-speler zal alle mogelijke bestaande boekhoudsoftwarepakketten en andere bronnen bundelen in de grootste financiële datavijver van het land. Daarop zal de start-up artificiële intelligentie loslaten om automatisch financiële adviezen, trends en benchmarks te formuleren voor de bedrijfswereld.

AI-GUST creëert de grootste financiële datavijver van het land voor advies op basis van artificiële intelligentie. De start-up komt e rop initiatief van BDO België, Van Havermaet en Vandelanotte. AI-GUST, dat vanuit de universiteitsstad Leuven actief zal zijn, neemt het komende jaar een tiental computerwetenschappers, data-ingenieurs, frontend-ontwikkelaars en software-ingenieurs aan.

Financiële gegevensverwerking en accounting gebeuren anno 2022 al vaak op digitale wijze. Maar de data zitten dikwijls verspreid over verschillende softwarepakketten en andere systemen. Daarnaast worden de financiële en boekhoudkundige gegevens nog weinig gebruikt als basis voor interessante inzichten over de bedrijfsvoering of trends om ondernemingen sterker te maken voor de toekomst. Op die problematiek wil AI-GUST een antwoord bieden.

Job aantrekkelijker

Het nieuwe platform zal bijvoorbeeld snel kunnen berekenen wat de impact van een nieuwe wet of Europese regel is op het compliancebeheer van bedrijven of bekijken of de kosten, zoals die voor energie bijvoorbeeld, van een onderneming in lijn liggen met spelers uit dezelfde sector. AI-GUST maakt de job van accountant op die manier aantrekkelijker.

“We ontwikkelen enerzijds een nieuw platform dat alle mogelijke boekhoudsoftwarepakketten en andere bronnen zoals loongegevens, gedetailleerde verkoopcijfers, energieverbruik of klantendata bundelt en anderzijds intelligente algoritmes die uit de grote datavijver van financiële gegevens automatisch trends zullen kunnen detecteren, adviezen zullen kunnen formuleren of vergelijkende studies voor een sector of tussen sectoren zullen kunnen uitdokteren”, zegt Tim Bottelbergs (zie foto), die CEO wordt van AI-Gust. “Zo komt er meer tijd vrij voor accountants om beter en persoonlijk advies te geven.”

Samen sterker

AI-GUST heeft niet de bedoeling om bestaande fintech applicaties zelf opnieuw te bouwen, ook al heeft het bedrijf daarvoor de expertise in huis. De fintechspeler van BDO, Van Havermaet en Vandelanotte integreert ze en biedt ze op een neutrale, onafhankelijke manier, digitaal aan in een steeds groeiend ecosysteem.

“De partners die aansluiten bij of connecteren met AI-GUST versterken hun innovatievermogen door het delen van kennis waardoor ze samen investeren in innovatieve oplossingen die ze onder de paraplu van het platform kunnen aanbieden”, aldus Hein Vandelanotte. “Ze komen daarbij niet in elkaars concurrentieel vaarwater. Samen kunnen ze oplossingen aanreiken voor heel complexe, financiële uitdagingen waarvoor geen enkel bedrijf of organisatie alleen de middelen, laat staan de kracht, heeft.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.