FLEMISH ENTERPRISE OF THE YEAR Peter Vyncke and Dieter Vyncke celebrate after winning the award ceremony for the twenty-second edition of 'Onderneming van het jaar' (Flemish company of the year), Tuesday 18 October 2016, in Brussels. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Vandewiele, Galloo en Agristo zijn kandidaten voor de titel ‘Onderneming van het Jaar’

KORTRIJK - West-Vlaanderen boven op de nakende verkiezing van 'Onderneming van het Jaar'. Drie van de vier kandidaten komen uit onze provincie. Vandewiele, Galloo en Agristo zullen de kleuren verdedigen. De vierde kandidatuur komt uit het Brusselse met Aliaxis (buitenproducent en koppelingen voor waterbehandeling).  

De organisatie ‘Onderneming van het Jaar’ is een initiatief van EY, BNP Paribas Fortis en De Tijd. In het recente verleden kwamen de winnaars vaak uit West-Vlaanderen. Denk de voorbije vijf jaar aan Vyncke (zie foto), Kinepolis, Ardo of Stow. De kans dat dit nu opnieuw het geval zal zijn, is vrij groot.

Door de kandidaturen van Vandewiele (textielmachines) , Agristo (diepvries voedingsproducten) en recyclagebedrijf Galloo loopt een opvallende rode draad. Het gaat telkens om familiaal gerunde bedrijven die zich ook ver van de beurs houden. Denk aan de familie Beauduin (Vandewiele), Vandeputte (Galloo) en de families Raes en Wallaeys achter Agristo. Nog twee constanten: het gaat telkens om groeibedrijven die blijven investeren in de toekomst en ook grote werkgevers zijn.

Op 6 december aanstaande zal Michèle Sioen, voorzitter van de jury, de trofee overhandigen aan de winnaar. Met gegarandeerd drie zoenen er bovenop.