Vlerick Michael en Philippe

Vastgoedbedrijf Atenor hijst West-Vlaamse topondernemers aan boord

KORTRIJK - De Kortrijkse topondernemers Philippe Vlerick en Charles Beauduin onderschrijven mee een kapitaalsverhoging bij het op Euronext genoteerde vastgoedbedrijf Atenor. Ze doen dat elk voor 10 miljoen euro.

Atenor is een duurzame vastgoedontwikkelingsmaatschappij met pan-Europese expertise en genoteerd op de Euronext Brusselse markt. Het hoog aangeschreven bedrijf zet vooral in op de nieuwe eisen in het stedelijke en professionele leven door middel van duurzame stedenbouw en architectuur. In deze context investeert Atenor over heel Europa in grootschalige vastgoedprojecten die voldoen aan strenge criteria op het vlak van ligging, economische efficiëntie en respect voor het milieu. Atenor wordt erkend als een internationale en duurzame stadsontwikkelaar.

Op de algemene vergadering in september jongstleden zei sterke man Sonneville dat Atenor nieuwe investeerders wilde aantrekken. Die nieuwkomers zijn Philippe Vlerick en Charles Beauduin die elk 10 miljoen euro bovenhalen. Het beursblad Kroffinvest bracht het nieuws over de instap van beide West-Vlaamse zakenlui. De aandeelhouders moeten op de buitengewone algemene vergadering van 6 november de financiële operatie goedkeuren maar er bestaat weinig twijfel dat het groen licht wordt.