Degroote O

Vastgoedgroep Degroote investeert 20 miljoen euro in de bouw van een skyhotel in Oostende

OOSTENDE - In Oostende is de lokale vastgoedgroep Degroote deze week begonnen met de bouw van een nieuw en luxueus skyhotel. Capaciteit: 116 kamers. In de Koningin der Badsteden is er een nijpend tekort aan goede hotelaccomodatie en de broers Degroote springen daarom in dat gat. Tegen de zomer van 2025 moet het nieuwe hotel goed en wel opgeleverd zijn.   

Het hotel komt te liggen in het zogenaamde Sky District, vlakbij de jachthaven en het station in Oostende. Het SKY Hotel is het eerste nieuwbouwhotel in de afgelopen 25 jaar in Oostende. Het SKY Hotel moet een viersterrenhotel worden op een A+++-locatie met 116 stijlvolle, trendy hotelkamers waarbij het comfort van de hotelgast hoog in het vaandel gedragen wordt. De totaalinvestering van dit hotelproject wordt begroot op 20 miljoen euro.

De investering van het SKY Hotel wordt voor 50% gedragen door Vastgoedgroep Degroote (onder leiding van co-CEO’s David en Jan Degroote) en voor 50% door de Flow Hospitality Group (vertegenwoordigd door Xavier Vercaemst, Inge Decuypere, Jan Dobbelaere, Stefanie Surmont). De uitbating van het SKY Hotel zal gebeuren door het West-Vlaamse C-Hotels, dat momenteel al meerdere gerenommeerde hotels uitbaat langs de Noordzeekust.

De taken werden door beide partners onderling verdeeld waarbij Vastgoedgroep Degroote instaat voor de ruwbouw van het toekomstige 4* hotel en Flow Hospitality Group de volledige binnenafwerking voor hun rekening neemt. Beide ondernemingen zijn gekend als slagkrachtige familiebedrijven met een ware no-nonsense mentaliteit. Door de krachten te bundelen willen de partnerbedrijven het hotelgebeuren in Oostende naar een nog hoger niveau tillen en zo de Koningin der Badsteden een extra troef geven om uit te spelen.

Business en familie

Het SKY Hotel mikt vooral op business en toerisme (families). Naast de hotelgasten zullen ook de omwonenden en de Oostendenaars gebruik kunnen maken van de gezellige lobby en bar van het SKY Hotel. Het groene karakter van de nog te realiseren pleinen wordt behouden gezien de hotelgasten hun wagen kunnen parkeren in de ondergrondse rotatieparking van het Sky District. Door de volledige heraanleg van de directe omgeving langs de zijde van het hotel en langs SKY Tower Two, zal de buurt een ware metamorfose ondergaan.

De oplevering van het hotel is voorzien in juni 2025.  Een drietal maanden later zal ook SKY Tower Two zijn eerste inwoners verwelkomen en zal de Stad Oostende aansluitend het nieuwe Oesterbankplein openen. Dit vormt het sluitstuk van SKY District.