Verborgen parels Shapes Metalworks en Poedr. sluiten strategische alliantie

GULLEGEM - Shapes Metalworks, met vestigingen in Kuurne en Gullegem, heeft een participatie van 50% genomen in het poederlakbedrijf Poedr. uit Wielsbeke. Hiermee vult verborgen parel Shapes Metalworks, onder leiding van het CEO-duo Dirk Haerinck en Fritz Walcarius, een jarenlange blinde vlek in door vanaf heden over een eigen productie-entiteit te beschikken voor het stralen, metalliseren, chemisch voorbehandelen en poederlakken van haar metalen onderdelen. Dit in aanvulling van haar eigen mogelijkheden voor oppervlaktebandeling via het natlakproces.

Deze participatie laat Shapes Metalworks toe om strategisch verder te evolueren tot dé 'one-stop-shop' toeleverancier voor de metaalsector in Vlaanderen. Intussen staat het bedrijf al garant voor plaatverwerking, draaien en frezen in alle formaten en het samenstellen van uiteenlopende lasconstructies. In 2022 werd bij een gediversifieerde klantenportefeuille een groepsomzet van nagenoeg 25 miljoen euro gerealiseerd met 110 medewerkers.

Voor het jonge bedrijf Poedr. van de tweelingbroers Arne en Sven Goethals, betekent de participatie een versterking van hun groei ambities. Naast de commerciële schaalvoordelen zullen ook de synergieën op het vlak van productie-efficiëntie, management- en administratieve ondersteuning geoptimaliseerd worden. Naar analogie met Shapes worden in hoofdzaak staal, inox en aluminium verwerkt.

Uitbreiding in het vooruitzicht

Poedr. heeft in de loop van 2022 zijn intrek genomen in nieuwe bedrijfsgebouwen in Wielsbeke. Hier is een volledig nieuwe digitaal aangestuurde automatische poederlaklijn geïnstalleerd (voor stukken van 6 m lengte – 0,8 m breedte – 2,2 m hoogte), aangevuld door een manuele poederlaklijn (voor stukken tot 2 m breed). Het is ook de bedoeling om op korte termijn de productieruimte in Wielsbeke uit te breiden. Poedr. telt intussen 15 personeelsleden.