Nieuws West-Vlaanderen Verborgen West-Vlaamse parel Team Industries belandt in Duitse handen

Verborgen West-Vlaamse parel Team Industries belandt in Duitse handen

Verborgen West-Vlaamse parel Team Industries belandt in Duitse handen

ROESELARE – De verborgen West-Vlaamse parel Team Industries krijgt een Duits etiket. Na een prachtige loopbaan en uitbouw van zijn bedrijf gedurende 25 jaar, laat Walter Dumarey -broer van de bekende Brugse ondernemer Guido Dumarey- zijn zaak over aan het hoog gereputeerde private Duitse investeringsfonds Deutsche Invest Middelstand uit München.     

Team Industries positioneert zich als een lange termijn partner voor grote spelers in diverse sectoren van de machinebouw, en doet dit als leverancier van mechanische systemen en plaatwerkcomponenten. Het bedrijf is omwille van zijn kwaliteitswerk bijzonder hoog aangeschreven in diverse sectoren van de industrie en heeft een brede internationale actieradius, met -naast hoofdzetel Roeselare- ook diverse bijhuizen in Oost-Europa, meer bepaald in Slovenië, Slovakije en Roemenië.

Fraai groeiparcours

Team Industries werd in 1998 opgericht door Walter Dumarey (zie foto) en volgde een bijzonder fraai groeiparcours via overnames. Meest bekende overname in onze contreien, is ongetwijfeld die van Carrosserie Bril in november 2006, kort na het faillissement van laatstgenoemd bedrijf (oktober 2006). Vijf jaar eerder, in 2001,  werd ook al de hand gelegd op de Punch-fabriek in Evergem.

Walter Dumarey zou de zaak nu verkopen omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en wil eindigen in schoonheid. Geconsolideerd zou de groep goed zijn voor om en bij de 100 miljoen euro omzet en een 700-tal arbeidsplaatsen. Het is nog onduidelijk of ook de buitenlandse bedrijven mee worden verkocht aan het Duitse investeringsfonds.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.