Versluys Bart en bart Tommelein

Versluys Groep kende een recordjaar 2020

OOSTENDE - De Versluys Groep heeft 2020 afgesloten met een recordomzet van 109 miljoen euro in de residentiële tak. Deze verkoopomzet vertegenwoordigt voor het eerst een gemiddelde verkoopwaarde van meer dan 908.000 euro per appartement. Hiermee bevestigt Versluys Groep naar eigen zeggen zijn positie als meest exclusieve en toonaangevende projectontwikkelaar aan de Belgische en Nederlandse kust.

Sterke man Bart Versluys maakte de cijfers bekend via een persbericht, waarin hij ook de nodige tekst en uitleg gaf. Hij heeft het daarin over een absoluut recordjaar voor zijn vastgoedgroep. “Vanaf de zomermaanden hebben wij een ware stormloop gekend op onze residentiële projecten", laat Oostendenaar Bart Versluys weten. "Door de coronapandemie hebben heel wat kapitaalkrachtige Belgen de enorme troeven herontdekt van de kust. Vastgoed aan zee is bijzonder populair met vooral een uitgesproken vraag naar luxe nieuwbouwappartementen met zeezicht. Eén van ons meest exclusieve projecten ‘De Blanke Top-The Residence’ in Cadzand-Bad met 34 prestigieuze appartementen werd vorig jaar uitverkocht. Ook onze andere topprojecten ‘One Carlton’ in Knokke Zoute, ‘One Baelskaai’ en de eerste ‘Ensor Tower’ op de Oosteroever in Oostende zijn ondertussen op enkele appartementen na, volledig uitverkocht."

Door de grote vraag heeft de Versluys Groep eind vorig jaar enkele projecten versneld gelanceerd zoals de tweede ‘Ensor Tower’ met 97 appartementen, residentie ‘Europa’ in Bredene met 81 appartementen en het ‘Wielingen 15’ in Cadzand-Bad met 14 appartementen. Dit voorjaar worden nog eens twee bijkomende luxeprojecten gelanceerd. Project ‘Trinity’ wordt een nieuwe exclusieve landmark op de Oosteroever in Oostende  en omvat 59 ruime woonappartementen met zeezicht. Project ‘The Hamptons’, het vervolg op het succesverhaal in het Nederlandse Cadzand-Bad,  bestaat uit drie deelfases en omvat 50 appartementen.

Voor de komende jaren heeft Versluys Groep een uitgebreide grondportefeuille goed voor een potentiële pipeline van ongeveer 2.000 appartementen.