GroupClaeys-JorisSmeulders-hor

Verzekeringsmakelaar Group Claeys krijgt nieuwe CEO

BRUGGE - In een consoliderende verzekeringsmarkt toont Group Claeys zich ambitieuzer dan ooit. De groep rond Yves Claeys, Frederik Vandendriessche en Michel De Clerck heeft zich de afgelopen jaren opgewerkt tot een van de grootste onafhankelijke verzekeringsmakelaars in Belgiƫ. Met het oog op verdere groei haalt het vandaag Joris Smeulders aan boord. Hij is door de wol geverfd in de sector.

Joris Smeulders is al meer dan 30 jaar actief in de verzekeringssector. Begonnen bij de internationale verzekeringsmakelaar Aon Belgium, was hij vervolgens gedurende 15 jaar actief binnen Baloise Insurance als lid van het directiecomité. Bij Group Claeys wordt hij medevennoot en zal hij de rol van CEO opnemen.

Volgens gedelegeerd bestuurder Yves Claeys wordt met deze benoeming een grote stap gezet. "Met Joris hebben we de juiste persoon gevonden om de vele uitdagingen en opportuniteiten aan te gaan", aldus Claeys. "Ik denk aan de makelaarsconsolidatie, de digitalisering van onze sector, de nieuwe regelgevingen, het verder uitbouwen van eigen gespecialiseerde verzekeringsoplossingen, enzovoort.  Als CEO zal hij zich focussen op het verder professionaliseren van onze organisatie en structuur, en onze groeistrategie en -ambities concreet vormgeven. Zo krijgen Frederik, Michel en ikzelf meer tijd om ons te richten op de uitbouw van persoonlijke relaties bij bestaande én nieuwe klanten. We zetten dus zeker geen stap opzij, maar gaan samen met Joris, als één team, werken aan een mooie toekomst voor Group Claeys, onze klanten en onze medewerkers.”

Ambitieuze toekomstplannen

De keuze voor Group Claeys was voor Joris Smeulders alvast geen moeilijke. Zegt hij zelf. “Group Claeys is een van de snelst groeiende onafhankelijke makelaars in België met zeer ambitieuze toekomstplannen", aldus de nieuwe CEO. "Als medevennoot en CEO neem ik de kans graag aan om deze solide en gedreven speler mee vooruit te sturen. Ik kijk ernaar uit nieuwe opportuniteiten te ontwikkelen en partnerships op te zetten die de positie van de groep duurzaam kunnen versterken, niet alleen in West-Vlaanderen, maar ook in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Brabant en Limburg.”