Van den Broeck Moederdag

Vijf start-ups hebben iets in petto voor Moederdag

KORTRIJK - Zondag 9 mei is het zover: Moederdag. Elk jaar het moment om je mama even in de bloemetjes te zetten voor alles wat ze voor ons doet. Hoewel een boeketje bloemen steeds leuk is, is het niet meteen het meest verrassende geschenk. Wij gingen voor jou op zoek naar 5 leuke maar vooral lokale ideeën om je mama echt mee te verrassen. Waarvan één idee (starter nummer 4) behoorlijk out-of-the-box is. 

  1. Ambachtelijke vinaigrette van O’Vinai (Alveringem)

Houdt je mama van koken en uren in de keuken staan? Dan zal de ambachtelijke vinaigrette van O’Vinai de ideale aanvulling vormen in haar keuken om dat perfecte slaatje of die koude bereiding af te werken. Maar misschien wil jij je mama net verwennen dat zij voor een keertje niet in de keuken hoeft te staan? Geen probleem, naast de zalige vinaigrette kan je op de website van O’Vinai ook nog tal van leuke gerechtjes bestellen die bij jouw mama aan huis geleverd worden, zelfs op zondag. (https://www.ovinai.be)

2. Geniet samen van La Dolce Vita dankzij Cara Rosa (Kortrijk)
Loopt je mama hele dagen van her naar der? Dan zal ze haar voeten op het einde van de dag wel voelen. Waarom geen comfortabele schoen cadeau doen aan je mama? Maar liefst wel eentje die er mooi en hip uitziet. Dit is waar Cara Rosa voor staat de combinatie van comfort en elegantie in één schoen. Door de onzichtbaar geïntegreerde sneakerzool en hak van maximaal 5 centimeter met sierlijke lijnen en luxueuze materialen komt het beste van beide werelden samen. Speciaal voor Moederdag krijg je naast je aankoop nog een leuke voucher van een lokale shop bovenop om samen met jouw mama echt te genieten van la dolce vita.  (https://www.cararosa.com)

  1. Is je mama een echte 'la mamma'? Verras haar met een Vonken (Kortrijk)

De geuren van een heerlijk zelfgemaakt brood, een verse pizza of een sappig stukje vlees, aroma’s om bij weg te dromen. Met een 'Vonken' kan je mama deze aroma’s nu zelf creëren in haar achtertuin. Founders Adrien en Sebastian vinden niets zo gezellig als buiten samen zitten en koken met vuur. Zo ontwikkelden ze na vele prototypes en eindeloos experimenteren de perfecte elegante oven die Vonken vandaag is geworden. Vonken is de enige Belgische houtovenbouwer en ze maken de ovens 100% in eigen land. Gastronomisch koken op houtvuur is dankzij Vonken mogelijk door de eindeloze combinaties van bakken, grillen, barbecueën, pizza’s braden, roken,… (https://vonken.be)

 4. Een portie gemak van My Add On (Kortrijk)

Hielp jij je mama vroeger ook steeds met karweitjes in huis zoals de vaat doen, gras afrijden, de beddenlakens vervangen? En staat je mama er nu vaker alleen voor gezien je niet meer thuis woont? Schenk je mama dan een portie gemak cadeau met deze geniale uitvinding, de MyBedMaker. Deze handige tool geeft je mama als het ware een extra paar handen waarmee de lakens verschonen kinderspel wordt. Een origineel geschenk waar ze nog jaren geniet van zal hebben. https://mybedmaker.myaddon.be/moederdag

 

  1. (H)eerlijke wijnbox van WHOOwine (Deerlijk)

Reizen door de wijnstreek en de lokale, ambachtelijke wijnboeren ontmoeten, hun wijnen proeven en hun liefde voor het vak ontdekken. Lucia uit Deerlijk maakte van haar passie haar job en wou deze ambachtelijke wijnboeren een stem geven. Hun verhaal vertellen, hun passie overbrengen. Bij WHOOwine koop je dus meer dan enkel een met de hand geselecteerde wijn door sommelier Lucia, je krijgt er ook het wijnverhaal en weetjes bij om zo ten volle de wijnervaring te beleven. Verras jouw mama met een unieke WHOOwine cadeau box en laat ze 3 heerlijke wijnen ontdekken. (https://whoowine.be)