Studibo Groepsfoto_boom_1

Vijf Vlaamse ingenieurs- en studiebureaus richten samen Studibo op

POPERINGE - Een groepering van 5 ingenieurs- en studiebureaus uit de vijf Vlaamse provincies  (Feys, RaCo, Concreet, Stabico en Bertram) wil het verschil maken in de markt via krachtenbundeling. Het initiatief kreeg de steun van Tilleghem, de Gentse private equity speler. Van West-Vlaamse zijde maakt Feys uit Poperinge deel uit van het vijftal. 

 

Onder impuls van de Gentse investeerder Tilleghem, zag Studibo het levenslicht. Aan de basis willen vijf ingenieurs- en studiebureaus met een breed aanbod en actief in heel Vlaanderen, gezamenlijk de markt benaderen. Krachtenbundeling als meerwaarde. De vijf bedrijven komen elk uit een andere provincie: Feys is West-Vlaams van origine, RaCo Limburs, Concreet Antwerps, Stabico Brabants en Bertram Oost-Vlaams. Als een coherente groep willen ze alle relevante diensten in de sector aanbieden.

Bouwheren, aannemers en ontwerpers kunnen bij de Studibo-groep terecht voor onder andere studies technieken, energie-audits, stabiliteitsstudies, veiligheidscoördinatie, EPB-EPC, ventilatieverslaggeving- en luchtdichtheidstesten, landmeten, keuringen, BREEAM en milieu-gerelateerde studies. Klanten kunnen zowel particulieren, bedrijven als overheidsinstellingen zijn. Onder leiding van de respectieve zaakvoerders bouwen de verschillende kantoren verder aan hun groei, maar elk bedrijf behoudt ook zijn eigen DNA.

Grote ambities

Studibo wordt geleid door Julie Schoutteten (ex-Stadsbader). Zij moet de samenwerking en integratie van de verschillende kantoren leiden.

Bedoeling is da de circa 100 medewerkers van de nieuwe groepering de klanten een ruimer pallet van diensten kunnen aanbieden. Volgens het stramien 'samen sterker'. "Dit ook zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, efficiëntie en persoonlijke benadering van een lokale organisatie", benadrukt Schoutteten. "De ambitie? De leidende groep van ingenieurs- en studiebureaus in Vlaanderen worden, en dit via automatisering en digitalisering."