Nieuws West-Vlaanderen Vincent Callewaert en Manu Wemel (Squadt) helpen topsporters en recreanten nu ook vanuit Gent

Vincent Callewaert en Manu Wemel (Squadt) helpen topsporters en recreanten nu ook vanuit Gent

Vincent Callewaert en Manu Wemel (Squadt) helpen topsporters en recreanten nu ook vanuit Gent

WAREGEM – Acht jaar nadat ze met hun sportrevalidatie- en kinépraktijk hun intrek namen in een indrukwekkend industrieel pand in Waregem, komt er ook in Gent een kinepraktijk van Squadt. Vincent Callewaert en Manu Wemel zochten een hele tijd naar een geschikte plaats en vonden die in volle coronacrisis in het sportief hart van de regio aan de Watersportbaan. De West-Vlamingen Vincent Callewaert en Manu Wemel zijn al de toeverlaten van topsporters zoals onder meer Koen Naert, Yves Lampaert, Eli Iserbyt, Delfine Persoon of Fanny Lecluse.

‘On top of physical health’. Dat is de baseline van Squadt, dat bestaat uit een team van kinesisten voor de (sport)revalidatie en een team van physical coaches voor de prestatiebegeleiding en blessurepreventie. In totaal staan zestien mannen en vrouwen paraat.

“De uitbreiding naar Gent is een logische stap in de evolutie van Squadt”, aldus Vincent Callewaert. “Ik startte in 2006 mijn zelfstandige kinepraktijk op. In 2008 kwam Manu erbij en in 2011 startten we met onze gezamenlijke praktijk. Van bij het begin stond voor ons alles in het teken van topkwaliteit en topservice voor onze patiënten. Vanuit die insteek besloten we om in 2012 te investeren in de bouw van een groot industrieel pand. Op dat moment was dat ongezien in Vlaanderen. We startten in Waregem met een team van zes (4 kinesisten, een physical coach en een secretaresse), maar we groeiden snel en rond deze tijd start onze 17de medewerker in Waregem.”

Pioniers van de sector

In Waregem is ook het lokale voetbalteam, net als de spelersgroep van KV Kortrijk, klant aan huis. Naast topsporters besteedt Squadt ook aandacht aan recreatieve sporters. De zaakvoerders van Squadt leggen ongeacht de klant, de lat altijd vrij hoog. “De garantie op kwaliteit is onder andere het gevolg van onze Squadt Academy“, aldus Callewaert. “Iemand die bij ons komt werken, volgt een gedetailleerd uitgeschreven traject. Er wordt aan elke starter een senior toegewezen. Starter en senior zitten een vastgelegd aantal uur samen voor overleg en uiteraard kan iedereen met complexe problemen altijd terecht bij Manu of bij mezelf. Op onze wekelijkse teammeeting wisselen we cases uit en bespreken we in groep bepaalde complexe problemen. Tot vijftien jaar geleden was kinesitherapie het oplossen van een medisch probleem. Vandaag is het geëvolueerd naar preventie maar ook naar prestatieverbetering, en op dat vlak zijn naar mijn mening echte pioniers.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.