Club Brugge Manaert Vincent 19

Vincent Mannaert casht belastingsvrij 28 miljoen euro bij de verkoop van zijn aandelen Club Brugge

BRUGGE - Vincent Mannaert, de manager en mede aandeelhouder van Club Brugge, heeft zijn aandelenpakket verkocht. Hij had 13 procent van de club in eigen portefeuille. Koper van dienst is voorzitter en grootaandeelhouder Bart Verhaeghe. De transactie zou Mannaert 28 miljoen euro opleveren. Belastingsvrij, bloklettert een krant.  

Volgens Mannaert zelf is het na bijna 15 jaar Club Brugge tijd voor iets anders. Hij verlaat het professionele voetbalbedrijf alvast met een aardige gouden handdruk.

Volgens de krant De Morgen moet de uittredende manager zich over zijn toekomst helemaal geen zorgen te maken. Drie jaar geleden werd blauw-zwart bij de instap van het Amerikaanse Orkila Capital nog gewaardeerd op 215 miljoen euro. Niets wijst erop dat Club op dit moment fors in waarde zou zijn gedaald, aldus de krant. Een snelle rekensom leert dus dat Mannaert ongeveer 28 miljoen euro heeft gecasht voor zijn aandelenpakket, waarvoor hij bij zijn instap destijds weinig tot niets zelf heeft moeten inbrengen.

Merkwaardig is dat Mannaert nu belastingvrij langs de kassa passeert, zegt de krant nog. Meerwaarde op aandelen worden in België niet immers niet belast. Of no sweat, lot of glory.