Ghistelinck Aca

Vincent Yserbyt (Ghistelinck Automotive) stampt de Ghistelinck Academy uit de grond

WAREGEM - Ghistelinck Automotive is gestart met de voorbereidingen van een nieuwbouw. De Ghistelinck Academy wordt een polyvalent gebouw speciaal ontworpen voor opleiding en ontwikkeling van de medewerkers van Ghistelinck Automotive. Met dit eigen opleidingscentrum wordt ervoor gezorgd dat werknemers steeds beschikken over de correcte kennis die nodig is om hun job succesvol uit te voeren.

De eerstesteenlegging van Ghistelinck Academy vond zopas plaats op de hoofdzetel van Ghistelinck te Waregem. Dit symbolische moment was het begin van een nieuw tijdperk binnen de organisatie betekenen.
Via Ghistelinck Academy zal een groot deel van het personeel zich niet meer hoeven te verplaatsen naar de opleidingscentra van de diverse automobiel-constructeurs in binnen- en buitenland. Hiervoor wordt het principe 'train de trainer' toegepast. Er wordt ook aandacht besteed aan het mentale welzijn van alle medewerkers via gevorderde opleidingen inzake mentorship, bestemd voor alle leidinggevenden. Tot slot, en als derde pijler, wordt via de Ghistelinck Academy de kloof verkleind tussen de output van het onderwijs enerzijds en de basisnorm van onze industrie anderzijds via gerichte opleidingen. Jan Van Rapenbush, head of HR, citeert in dat verband graag Zig Ziglar: “Je hoeft niet ergens geweldig in te zijn om te beginnen, maar je moet wel beginnen om ergens geweldig in de worden.”

Uniek gegeven

De Ghistelinck Academy is uniek. Het is enig in onze regio dat een automobieldistributeur een eigen opleidingscentrum bouwt en qua inhoud de opleidingen voor haar personeel on site opschaalt naar de hoogste versnelling. Vincent Yserbyt, gedelegeerd bestuurder van Ghistelinck Automotive, verklaart: “Het idee is eigenlijk ontstaan als gevolg van de bedroevende kennis van schoolverlaters op vlak van talen, wiskunde en begrijpend lezen", zegt hij. "Vandaar dat wij hier eventjes een deel van de taken van de overheid overnemen. Het niveau van het onderwijs moet dringend terug omhoog. Jongeren worden op vandaag onvoldoende klaargestoomd voor de praktijk.”
Ghistelinck Automotive, voorheen ‘Group Ghistelinck’, realiseerde in 2023 een omzet van 570 miljoen euro, een stijging van 15,4 % tegenover 2022, en dit dankzij 660 werknemers en ruim 26.000 actieve klanten. Het bedrijf behaalde in 2023 een mooie EBITDA van 32,6 miljoen euro.