Nieuws West-Vlaanderen Virus houdt starters hoegenaamd niet tegen

Virus houdt starters hoegenaamd niet tegen

Virus houdt starters hoegenaamd niet tegen

BRUGGE – Uit jaarcijfers van Unizo West-Vlaanderen blijkt dat het aantal starters in onze provincie in 2021 nog met 7,5 procent is toegenomen. Een virus – van welke aard, stam of nationaliteit ook – houdt het prille ondernemerschap duidelijk niet tegen. 

In totaal waagden 12.245 ondernemers-starters  de grote sprong voorwaarts. Ter vergelijking: in het pre coronajaar 2019 waren er dat  er 11.300 en in het coronajaar 2020 11.386.

“2021 was duidelijk een grand cru jaar op vlak van starters voor Vlaanderen en bij uitbreiding West-Vlaanderen”, aldus Bram Larock namens Unizo West-Vlaanderen. “Het gaat zelfs om het hoogste aantal starters ooit. Mensen die echt dromen van ondernemen, laten zich door niets of niemand tegenhouden.”

West-Vlaanderen kent in Vlaanderen ook de hoogste overlevingsgraad wat betreft starters. “Dat komt vaak omdat startende ondernemers zich professioneel laten begeleiden,” aldus nog Unizo. “Dat zorgt voor een grotere kans op overleven van de eerste 3-5 jaar. Uit een bevraging blijkt dat meer dan de helft van de starters corona niet als een bedreiging zag, 15% zag de crisis zelfs als een opportuniteit. Opvallend ook: in maart, april en mei was het hek duidelijk van de dam, met opvallend veel stijgers. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de start van de crisis en de daarbij gepaard gaande onzekerheid.”

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Stefaan C. 2022-01-14 09:48:55

We geraken nooit van Corona af als de regering jojo regels oplegt. Corona had al lang gedaan kunnen zijn als ze eens strikte Lockdown hadden erdoor gedrukt. Dit betekend vliegvelden sluiten en internationale treinen afschaffen en die regels aanhouden tot Corona weg is uit Europa. Want Corona moet per continent aangepakt worden. Corona en toeleveranciers is een groot probleem.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.