Nieuws West-Vlaanderen Vlerick School roept Accent uit tot uitmuntend werkgever

Vlerick School roept Accent uit tot uitmuntend werkgever

Vlerick School roept Accent uit tot uitmuntend werkgever

ROESELARE – Accent, de HR-dienstverlener uit Roeselare, werd in de categorie grote bedrijven uitgeroepen tot de ‘best workplace van België‘. Ondanks, of net dankzij, Covid-19 slagen heel wat bedrijven erin om werksfeer en vertrouwen op een hoog peil te houden. De zoektocht naar  de beste werkplekken is grotendeels gebaseerd op de mening van de werknemers bij de betrokken bedrijven. Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door het Great Place to Work® Institute Belgium in samenwerking met de Vlerick Business School en mediapartner Jobat.

Geweldige werkplekken worden gekenmerkt door een grote mate van vertrouwen, in combinatie met betekenisvolle waarden en impactvol leiderschap, zo laten de onderzoekers weten. Het Great Place to Work® Institute kijkt naar bedrijven doorheen twee lenzen. Een werknemersbevraging onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf. Daarnaast is er een HR-bevraging die  het werkgeversbeleid van de organisatie evalueert.

Volgens Dirk Buyens, professor HR aan de Vlerick Business School, bleef de crisis niet zonder gevolgen. “We hebben gemerkt dat een crisis zoals die van het voorbije jaar wel degelijk een impact had op de resultaten”, zo weet Buyens. “Zo slaagden toch heel wat organisaties erin om het vertrouwen te versterken. Ondanks de moeilijke tijden konden ze aan hun werknemers tonen dat ze er als werkgever voor hen waren. Dat was vooral bij de kleine en middelgrote ondernemingen het geval. Anderzijds bleek het voor sommige organisaties dan weer erg moeilijk om met iedereen de connectie te behouden.”

Kleine zaken kunnen verschil maken

Ook, en vooral in crisistijden, kunnen kleine zaken het verschil maken, concluderen de onderzoekers nog. Daarbij wordt verwezen naar een aantal zaken die er toe doen. Zoals: one-to-one communicatie, een geschenkje thuis leveren (een eet- of aperobox bijvoorbeeld), een andere manier van vergaderen, meer aandacht voor gezondheid en ergonomie, samen nieuwe initiatieven nemen of zaken delen met medewerkers (bijvoorbeeld Spotify-lijstjes delen).

Accent is allicht het bekendste filiaal van House of HR. Het bedrijf heeft zijn roots en zijn hoofdkantoor in Roeselare, wordt gecontroleerd door een Franse groep, en wordt steevast geassocieerd met Conny Vandendriessche die de groep operationeel door de groeifase hielp en nu nog minderheidsaandeelhouder is. Vandaag is  Rika Coppens de CEO van House of HR, en wordt Accent sinds vorig jaar geleid door Anouk Lagae.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.