Roland Maes zittend small

Vliegende reporters: CEO’s 4 Climate geloven meer en meer in elektrificatie van de autovloot

KORTRIJK - Roland Maes, drijvende kracht achter CEO's 4 Climat, organiseerde zijn eerste 'mini-autosalon, waar de meeste merken ook present gaven. Rode draad door het op Evolis georganiseerde event: tonen hoe ver het staat met de elektrificatie van het wagenpark. Een event als dit zorgt alvast voor een grote sensibilisering richting meer duurzame mobiliteit. 

CEO’s 4 Climate is een netwerk van gelijkgestemde ondernemers die rotsvast geloven dat ze op vlak van duurzaamheid bakens kunnen verzetten. Via een reeks events worden de leden en de buitenwereld gesensibiliseerd.

De voorbije dagen werd op een tweedaagse, ook toegankelijk voor het grote publiek, de vergroening van het wagenpark van naderbij bekeken. Alle grote merken tekenden present, met uitzondering van Mercedes en de Audi-groep. Het ‘mini groene autosalon’ kon rekenen op grote belangstelling.

Volgens Roland Maes, bezieler van CEO’s 4 Climate, is rond elektrificatie van het wagenpark het point of no return bereikt. “De bedrijfswereld  beseft meer en meer dat de vloten duurzamer moeten worden”, aldus Maes. “De CEO’s moeten daarin een belangrijke voortrekkersrol in spelen. Gelukkig zijn de ondernemers zich meer en meer bewust van het feit dat de omslag er moet komen. Men staat er positief tegenover. Overigens gaat het niet alleen om auto’s. Ook fietsen en moto’s moeten mee in het groene verhaal.”

Volgens Roland Maes moet ook de overheid, steeds in samenwerking met de privé, een versnelling hoger schakelen en er mee voor zorgen dat het aantal laadpalen drastisch omhoog gaat. Maes benadrukt ook dat het in de toekomst om meer zal gaan dan elektrificatie alleen. Hydrogen of waterstof zal ook zijn rol spelen.