KV Oostende site

Voetbalbedrijf KV Oostende op weg naar doorstart

OOSTENDE - De voorbije week zijn er meerdere gesprekken geweest tussen het bestuur van KSV Diksmuide, een delegatie van het voormalige KVO en de Oostendse jeugdwerking, en de Stad Oostende. De neuzen wijzen in dezelfde richting om een nieuw en groter gezamenlijk voetbalverhaal op te starten waarbij de identiteit van KV Oostende en KSV Diksmuide wordt bewaard. Een en ander staat te lezen op de officiële website van KV Oostende, dat eerder failliet werd verklaard.

Van alle kanten is de intentie uitgesproken om samen te werken en naar een grote jeugdacademie te evolueren die al vanaf volgend seizoen jeugdploegen op interprovinciaal, provinciaal en gewestelijk niveau in competitie kan brengen. Doelstelling is om één van de mooiste jeugdacademies van Vlaanderen te maken en met eigen jonge voetballers door te stoten naar de hoogste amateurreeks. De eerste ploeg zou in het Oostendse Albertpark kunnen spelen en de tweede ploeg – in tweede provinciale – op De Pluimen in Diksmuide. Ook vrouwenvoetbal en de G-werking krijgen een mooie plaats in dit verhaal.

Zondagnamiddag werd, op initiatief van de burgemeester, een deel van de Oostendse achterban geraadpleegd tijdens een overleg in het stadhuis. De groep stakeholders – voormalige bestuursleden, erevoorzitters, fans, sponsors, ex-spelers, (jeugd-)medewerkers, ambassadeurs – waren het unaniem eens om de gesprekken met KSV Diksmuide verder te zetten. Deze deal is echter zeker nog niet rond. De volgende dagen zal het overleg hierover in alle sereniteit en discretie verdergezet worden.

Mooi verhaal schrijven

Karl Vannieuwkerke, ondervoorzitter van KSV Diksmuide, laat weten dat Diksmuide al heeft bewezen dat het een mooi verhaal kan schrijven dat bijna volledig gestoeld is op eigen jeugd en dat je met een beperkt budget hoge ogen kan gooien. "We geloven in de maakbaarheid van de sport en willen realisme prediken", aldus Vannieuwkerke. "Weg van financiële risico’s en megalomanie een mooi verhaal schrijven met jonge voetballers die de perfecte opleiding krijgen, is het enige wat we willen. Ik voel veel goesting bij mijn bestuur en bij de mensen van Oostende, waar heel veel knowhow aanwezig is.”

Geen appartementen

Bart Tommelein, burgemeester Oostende, gaf ook zijn mening op de website van KV Oostende: “Als stadsbestuur zijn wij altijd vragende partij geweest om ook volgend seizoen voetbal op nationaal niveau te hebben in Oostende", aldus de burgemeester. "Dat we appartementen zouden willen bouwen op de site van het Albertpark is klinkklare onzin. De Stad wil absoluut een goede oplossing voor de jeugd, voor de infrastructuur én voor de hele KVO-community. De gesprekken met Diksmuide evolueren positief. De volgende dagen spreken we verder om hopelijk snel tot een definitieve overeenkomst te komen. Dit kan een zeer mooi, nieuw voetbalverhaal zijn in Oostende én in Diksmuide.”