Coppens Rika 2

Voka haalt nieuwe topbestuurders (waaronder twee CEO’s van West-Vlaamse bedrijven) in huis

KORTRIJK - De raad van bestuur van Voka vzw heeft op maandag 20 maart 2023 vier nieuwe leden benoemd in zijn Bestuurscomité. Ze mogen zetelen voor een periode van drie jaar. De benoeming gebeurde op voordracht van Voka-voorzitter en Oostendenaar Rudy Provoost. De nieuwe leden zijn Stijn Bijnens (Cegeka, moedermaatschappij van het Brugse Citymesh),  Rika Coppens (House of HR en Manager van het Jaar), Jan Remeysen (BASF Antwerpen) en Dominique Valcke (Stadsbader Group).

De raad van bestuur van Voka vzw vaardigt onder zijn leden 13 bestuurders af die samen met de voorzitter het zogenaamde Bestuurscomité vormen van de ondernemersorganisatie. Het Bestuurscomité bestaat uit de 6 voorzitters van de regionale Voka-Kamers van Koophandel (voor West-Vlaanderen is dat Philippe De Veyt) en de voorzitter van Jong Voka, aangevuld met 6 bestuurders die de voorzitter voordraagt aan de raad van bestuur omwille van hun specifieke expertise en hun strategische en bestuurlijke competenties. De vernieuwde samenstelling van het Bestuurscomité komt er 4 maanden na de aanstelling van Rudy Provoost als voorzitter van Voka.

Nieuwe slagkracht

“Ik ben ervan overtuigd dat we met het vernieuwde Bestuurscomité alle slagkracht in huis hebben om Voka vzw de komende drie jaar richting te geven in de belangrijke maatschappelijke, economische en politieke debatten", aldus voorzitter Rudy Provoost. "Met Stijn Bijnens, Rika Coppens, Jan Remeysen en Dominique Valcke versterken we onze expertise op strategische domeinen die in de economische transitie een cruciale rol zullen spelen. We willen met de Vlaamse ondernemingen impact creëren en een wezenlijke bijdrage leveren aan de welvaart van alle Vlamingen. Ik wil ook uitdrukkelijk Ronnie Leten en Charles Beauduin bedanken, de uittredende leden van het Bestuurscomité, die de voorbije jaren Voka versterkt hebben onder het motto Samen ondernemen, samen groeien.”

foto: Rika Coppens