Voka West-Vlaanderen bedrijven en politiek 19

Voka leert politici wat ondernemen is

OOSTENDE – Naar goede gewoonte organiseert Voka – Vlaams netwerk van ondernemingen –  individuele zomerstages voor politici tijdens het parlementaire reces. Voka wil met dit initiatief parlementsleden nauwer in contact brengen met het bedrijfsleven. Meer dan 90 parlementsleden, waaronder 19 uit West-Vlaanderen, nemen deel aan het initiatief en zullen de komende weken nog meedraaien in de ondernemingen. In onze provincie trapte Wouter De Vriendt deze week de stage af, om bij te leren bij Proviron in Oostende.

Voka grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka Zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen. “Veel politici zijn in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben op onze ondernemingen”, aldus Bert Mons, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. “Het parlementaire werk is één iets, de impact daarvan op de ondernemingen zelf is nog iets anders. Vandaar dat we als Voka de kans bieden om ook op de bedrijfsvloer te ervaren hoe het gesteld is met onze ondernemingen en wat de uitdagingen zijn op de werkvloer.”

Bedrijven die in West-Vlaanderen hu deuren openzetten zijn Club Brugge, Westvlees, De Oesterbank, Televic, Linum, Ghistelinck, Brouwerij De Halve Maan, Jan Yperman Ziekenhuis, Vlaamse Visveiling, Degels, Ostend Airport, Poco Loco, Re-Mind, Taveirne en Vyncke.