Open Bedrijvendag

Voka Open Bedrijvendag zet bedrijven uit hotspots Zwevegem en Tielt in de kijker

KORTRIJK - De Voka Open Bedrijvendag gaat dit jaar door op zondag 1 oktober, en dit voor de 33e keer. Het aanbod van bedrijven is zoals gewoonlijk erg divers. Voor elk wat wat wils met meer dan 230 deelnemende bedrijven. In West-Vlaanderen zwaaien dit jaar maar liefst 55 (!) bedrijven hun deuren wagenwijd open voor het grote publiek. Dit jaar zijn Tielt en Zwevegem de hotspots in West-Vlaanderen.

Vlaanderen barst van het ambitieus en innovatief ondernemerschap. Voka Open Bedrijvendag wordt al voor de 33ste keer georganiseerd, dankzij een samenwerking tussen Roularta Media Group en Voka. Ook dit jaar opnieuw nemen talloze trotse en toonaangevende bedrijven deel, maar liefst 235 fysieke bedrijfssites en 32 digitale. Het uiteenlopende aanbod moet ieders zintuigen én ondernemerszin prikkelen, van jong tot oud, zo laten de organisatoren weten. 

Ook digitaal aanbod

Zowel bij grote en bekende bedrijven als bij starters of innovatieve familiebedrijven valt veel te ontdekken. Ook digitale rondleidingen verbreden het aanbod, want mensen kijken ook vanuit hun thuisomgeving graag binnen bij bedrijven.

"Vorig jaar brachten meer dan 1 miljoen mensen doorheen het jaar een digitaal bezoekje aan één of meerdere deelnemende bedrijven", vertelt Inge Claerhout, directeur van Voka Open Bedrijvendag. "Het is een uitgelezen kans voor bedrijven die omwille van praktische, hygiënische of veiligheidsredenen niet kunnen deelnemen aan het fysieke evenement, om via digitale rondleidingen aan de honderduizenden bezoekers te laten zien wat ze in hun mars hebben."