KDS VOKA VELO KDS VOKA VELO

Voka organiseert met Voka Vélo zijn eigen Ronde van West-Vlaanderen

KORTRIJK - In de lente start Voka West-Vlaanderen een nieuwe community met als verbindende factor: de fiets. Tussen eind maart en eind september wordt er vanuit alle hoeken van onze provincie twaalf ritten (negen minder dan in de Ronde van Frankrijk) georganiseerd voor een twee- à drietal uur met een groep van collega-ondernemers en bedrijfsleiders. Wegkapiteins zijn, naargelang de regio, Peter Callant (Callant Verzekeringen), Greetje Demuelenaere (comma), Dominiek De Leersnijder (RDL Engineering) en Betrand Deny (Deny Logistics).

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam: het is een aloud gezegde waarvan de voorbije maanden heel wat extra mensen overtuigd zijn geworden. Vooral de koersfiets heeft in 2020 heel wat nieuwe zieltjes gewonnen én mensen die hun stalen ros de laatste jaren links hadden laten liggen de draad weer doen oppikken. Voka West-Vlaanderen speelt hier graag op in met een nieuwe community ‘Voka Vélo’.

"Concreet organiseren we tussen 31 maart en 29 september 2021 twaalf ritten van twee à drie uur, dit telkens op woensdagavond", zegt Tom Vermeersch namens Voka West-Vlaanderen. "Op woensdagavond 24 maart geven we het startschot met onze ‘Grand Départ’: een event waarop ondernemers kennis kunnen maken met de andere deelnemers van Voka Vélo. Op 20 oktober sluiten we de cyclus af met onze ‘Sluitingsprijs’. Op de ‘Grand Départ’ en ‘Sluitingsprijs’ voorzien wij telkens verzorgde catering en een interessante gastspreker in een mooi decor."

Voka Vélo brengt voor elk wat wils: voor zij die zoals Tom Boonen vroeger willen koersen, of voor zij die eerder de gezapige Tom Boonen van nu verkiezende. Bij elke rit worden de deelnemers in twee groepen opgedeeld van telkens ongeveer vijftien fietsers. De ene groep zal met een snelheid van 25 à 27 km/u fietsen, de tweede groep zal 28 à 30 km/u halen. De ritten starten om 17.30 uur en eindigen telkens bij het bedrijf van één van de deelnemers van Voka Vélo. Alle regio’s in de provincie zullen worden aangedaan zullen worden. Na de rit is er de nodige spijs en drank om op adem en krachten te komen tijdens het napraten.

Ideaal netwerk voor doelgroep

Voka Vélo is er voor ondernemers en bedrijfsleiders met een hart voor de koersfiets. Zowel de (her)startende als de meer getrainde fietsers zullen hun hart kunnen ophalen in één van onze twee groepen. Voka Vélo wordt ook gezien als een ideale manier om het netwerk van ondernemers op een sportieve en leuke manier uit te breiden, en is exclusief voorbehouden voor Voka-leden.

info: : https://www.voka.be/west-vlaanderen/vokavelo