Nieuws West-Vlaanderen Voka West-Vlaanderen hekelt misbruik van quarantainemaatregelen

Voka West-Vlaanderen hekelt misbruik van quarantainemaatregelen

Voka West-Vlaanderen hekelt misbruik van quarantainemaatregelen

KORTRIJK – De vijfde coronagolf treft onze samenleving opnieuw hard. Ook ondernemingen zitten opnieuw in overlevingsmodus omdat heel wat medewerkers afwezig zijn. Ondanks alle veiligheidsinspanningen en ondanks de solidariteit van de vele geëngageerde medewerkers die de taken van collega’s zo goed mogelijk overnemen, komt de productie van West-Vlaamse ondernemingen in gevaar. Voka West-Vlaanderen vindt het dan ook extra pijnlijk dat sommigen de quarantaineregeling misbruiken om betaald thuis te blijven. Trop is te veel, zegt Bert Mons, topman van Voka West-Vlaanderen.

De overheid heeft doorheen de coronacrisis diverse maatregelen genomen om de continuïteit van ondernemingen te helpen vrijwaren. Zo heeft ze een soepeler systeem van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht gecreëerd. En werknemers die gevaccineerd zijn hoeven ondertussen niet automatisch meer in quarantaine na een hoogrisicocontact. Tegelijk krijgen ondernemingen wettelijk geen inzage in de vaccinatiestatus van hun werknemers. En dit opent jammer genoeg de deur voor misbruik.

Het kan praktisch lijken: bij je werkgever aangeven dat je niet-gevaccineerd bent terwijl je toch je prikken gehad hebt. Want dan kan je na een hoogrisicocontact 100% betaald thuisblijven en zorgdragen voor je gezin. Je werkgever mag je vaccinatiestatus immers niet in twijfel trekken en controleren. Huisartsen geven bovendien wel vaker ziektebriefjes na hoogrisicocontact en bevestigen zo onrechtstreeks deze vorm van misbruik van het systeem.

Paal en perk aan misbruiken

Gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen Bert Mons vindt dit misbruik extra pijnlijk in een periode waarin hij gelukkig vooral solidariteit bij werkgevers en werknemers ziet: “We appreciëren het dat de overheid maatregelen neemt zodat ondernemingen aan de slag kunnen blijven”, aldus Mons. “We zien daarnaast ook heel veel inspanningen en solidariteit op de werkvloer. Ondernemingen hebben noodplannen klaar om draaiende te blijven ook wanneer er een grote personeelsuitval is. Tegelijk zien we veel geëngageerde werknemers die het werk van afwezige collega’s zo goed mogelijk proberen te ondervangen.”

“Het is dan ook bijzonder schrijnend te moeten vaststellen dat sommige werknemers misbruik maken van de bestaande systemen om 100% betaald thuis te kunnen blijven”, geeft Bert Mons aan. “Dit zorgt voor extra, onterechte kosten voor de werkgever en voor overbelasting van de werknemers die wel aan de slag blijven. We willen dit zeker niet veralgemenen en polemiseren, maar de voorbeelden zijn legio. We mogen hier niet blind voor zijn.”

Nood aan solidariteit

Voka West-Vlaanderen roept dan ook op om solidair te blijven: “Werkgevers en werknemers zorgen samen voor een sterke economie, laten we de bestaande systemen dan ook op een correcte manier gebruiken en transparant met elkaar zoeken naar oplossingen voor bepaalde problemen”, aldus nog Bert Mons.

Voka West-Vlaanderen vraagt dat ook de huisartsen extra alert blijven voor mogelijk misbruik en ziektebriefjes strikt voorbehouden voor situaties van ziekte en niet voor een quarantaine. Bert Mons besluit: “We hebben doorheen de voorbije crisisjaren al bijzonder veel veerkracht en solidariteit getoond. Laat ons dat nu ook in deze laatste loodjes blijven doen, zodat we samen kunnen blijven zorgen voor welvaart en welzijn in onze maatschappij.”

Het verhaal van Sioen

Dat er momenteel veel uitval is bij de bedrijven, blijkt onder meer uit het verhaal van Sioen. Vorige week moest een van de productieafdelingen het met 37 procent minder mensen doen. 23 van de 60 medewerkers waren ziek of zaten thuis in quarantaine. “We hebben die afdeling gelukkig niet moeten stilleggen, maar het is voor onze productiemanagers een hels karwei om elke dag de puzzel te leggen”, zo verklaart HR-directeur Wout Verbeke aan de krant De Tijd.

Verbeke erkent ook nog dat de uitval van werknemers door coronabesmettingen of verplichte quarantaines een stevige impact heeft op de productie. “Ik hoor bij veel HR-directeurs van bedrijven in de regio gelijkaardige verhalen”, zegt Verbeke nog in De Tijd. “Ik schat het absenteïsme in ons bedrijf op 10 tot 15 procent, waar dat normaal in de winter rond 4 tot 5 procent ligt.”

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Rik B. 2022-01-28 12:11:15

Eindelijk iemand die de vinger op de zere plek durft leggen. Niet voor niets bulken de fitness-centra en de sauna's van het volk, ook overdag en tijdens de werkuren. Goed gedaan Bert Mons en VOKA West-Vlaanderen! Ik deel de mening van Bart V: laat iedereen die geen ernstige symptomen heeft gewoon werken en stop dat schrijnend misbruik.

Bart V. 2022-01-26 09:04:27

en als we nu gewoon eens iedereen laten werken die geen ernstige symptomen heeft? ze noemen dat terug naar het gezond verstand. gisteren in het nieuws: 60% van alle zogezegde besmettingen zijn mensen die het zelf niet eens weten en voor een andere kwaal naar het hospitaal gaan. tevens de IC's liggen vol met nog oude Delta ipv nieuwe omnicron. tijd dat voka eens pleit voor het voorbeeld te volgen van landen als UK, Ierland, Schotland, Spanje, Slovakije. alle maatregelen de schop op voor die snotvalling/milde griep. Tijd dat voka ook eens een enqûete doet bij zijn leden: hoeveel mensen zullen anoniem ook zeggen dat alle maatregelen op de schop mogen?

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.