Voka Stage Crevits

Voka zomerstages voor politici worden meer en meer een klassieker

KORTRIJK, BRUGGE - Ook dit jaar organiseert Voka zomerstages voor politici die het bedrijfslandschap beter willen leren kennen. Daar is grote behoefte aan. Er wordt vaak gezegd dat politici en ondernemers een andere taal spreken en dat de politiek te ver staat van de economische realiteit van elke dag.    

In de tweede helft van augustus kunnen de politici in de leer gaan via bedrijfsbezoeken. De focus ligt daarbij op de West-Vlaamse parlementairen, al volgen dit jaar ook enkele niet West-Vlaamse parlementairen een stage bij een West-Vlaams bedrijf.  Omgekeerd nemen ook 2 West-Vlaamse parlementairen deel aan een stage buiten West-Vlaanderen. Ministers Hilde Crevits en Vincent Van Quickenborne doen ook mee.  Crevits gaat naar Novartis (buiten de provincie), Van Quickenborne naar CNH in Zedelgem.

De nationale kick off van de Voka Zomerstages heeft dit jaar in West-Vlaanderen plaats, met name op 22 augustus bij ICO in Zeebrugge, met Alexander De Croo en Dirk de Fauw als 'stagairs'. Momenteel liggen er 20 stages vast.  Voor 8 stages wordt nog een geschikte datum gezocht tussen politicus en bedrijf, maar is er wel al een goedkeuring door beide van het matchvoorstel. Bij Beauvent en Aspiravi zal de stage wellicht worden gekoppeld aan een werfbezoek.

foto: Hilde Crevits op bedrijfsstage (archief)