Novabil Ardson

Volvo Novabil neemt concessie in Mons over

KORTRIJK - Volvo Novabil Groep, met hoofdzetel in Kortrijk, breidt uit met de overname van Volvo Ardson Mons. Dit wordt de zesde vestiging naast de bestaande concessies in Ieper, Waregem, Moeskroen en Doornik. Volvo Novabil Groep met 85 medewerkers levert jaarlijks 2.000 nieuwe Volvo wagens en 600 Volvo Selektwagens vanuit 6 vestigingen, en bestendigt zo zijn positie als één van de grootste Volvo Cars verdelers van Belux.

"We blijven als familiale groep investeren in een sterk merk zoals Volvo Cars. De nieuwe elektrische modellen die we de komende maanden kunnen lanceren openen nieuwe segmenten voor ons", zegt Mathias Goos, CEO van de Volvo Novabil Groep. "De logische consolidatie vloeit voort uit de versnelde elektrificatie van de automobielmarkt en de vele synergiemogelijkheden dankzij de digitalisering met een gunstig effect op onze kostenstructuur. De uitbreiding naar de hoofdstad van Henegouwen biedt veel potentieel dankzij de aanwezigheid van de Shape (Navo), het datacenter van Google en de vele dynamische start-ups door de aanwezigheid van de universiteitscluster. Mons is voor ons ook een nieuwe toegangspoort naar Frankrijk."

Familiale verankering

De familie Crappe, met Nathalie en zoon Max, die als vertrouwde gezichten aan boord blijven in de vestiging: "We zijn blij met deze integratie in een grotere groep die respect heeft voor de eigenheid van elke entiteit", aldus de Waalse familie. "Met de uitdagingen die we de komende jaren moeten aangaan is het geruststellend dat we de ondersteunende structuur hebben van een grote en financieel sterke groep."

Mike Byttebier voegt toe: ‘Het is net op momenten dat de knipperlichten in de economie niet allemaal op groen staan dat je doordacht moet durven investeren. Het jaar 2024 wordt iets minder evident dan de vorige jaren, maar met deze overname zijn we klaar voor de tempoversnelling die daarna volgt’.

Mike Byttebier blijft gedelegeerd bestuurder van Novabil Volvo. Mathias Goos heeft de operationele leiding over Volvo Novabil Groep en Manu Byttebier, derde generatie van het familiebedrijf dat al sinds 1966 succesvol Volvo verdeelt, stapt in het bedrijf als CFO.

www.novabil.be