Waregem 2023 10 03 Persvoorstelling ZKNW

Waregem lokt middenstanders met subsidiepolitiek

WAREGEM - Het Waregemse stadsbestuur wil meer handelaars naar de stadskern lokken. Ook na de heropening van het nieuwe winkelcentrum Het Pand blijven er zich heel wat mooie opportuniteiten aandienen voor een nieuwe lichting enthousiaste handelaars, aldus bevoegd schepen Kristof Chanterie. Samen met De Profploeg, gesubsidieerd door Vlaio, zet het stadsbestuur nu de campagne Zet koers naar Waregem op touw.

Om een extra duwtje in de rug te geven, voorziet de stad een optimale ondersteuning en uitgebreide subsidiëring voor de kersverse uitbaters. Schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie: “Starters kunnen in Waregem aanspraak maken op maximaal 17.000 euro aan premies", zegt Chanterie. "Dankzij een nieuwe kernversterkende premie en een uitbreiding van de subsidie voor gevelrenovatie kunnen we nog meer ondernemers helpen. Door deze aanpassingen breiden we de subsidiemogelijkheden ook in de deelgemeenten uit.”

Naast deze financiële stimulans voor starters treedt het stadsbestuur ook in dialoog met de eigenaars van beschikbare panden in het centrum. “De eigenaars zijn belangrijke stakeholders in de verdere ontwikkeling van onze handelskernen”, bevestigt schepen Kristof Chanterie. “Onze oproep aan hen is simpel: bied starters een Start in Galop door een verlaagde huurprijs in het eerste jaar. We kregen ondertussen dat engagement van meerdere eigenaars. Samen met de subsidies krijgen starters zo alle mogelijkheden om hun zaak op te starten en uit te bouwen."

info: de volledige campagne vindt u terug op www.zetkoersnaarwaregem.be.