Nieuws West-Vlaanderen Waregemse IT-bedrijven zoeken nestwarmte bij elkaar

Waregemse IT-bedrijven zoeken nestwarmte bij elkaar

Waregemse IT-bedrijven zoeken nestwarmte bij elkaar

WAREGEM – b-inside versterkt zijn positie als IT-leverancier door de integratie van G&T Services uit Waregem dat sinds 1999 een vaste waarde is in de regio. G&T Services biedt, net als b-inside, IT-ondersteuning aan kmo’s maar is vooral gespecialiseerd in cloud services, apps en web applicaties. Deze samenwerking laat b-inside toe om zijn klanten nog meer professionele technologieën aan te bieden in deze domeinen.

b-inside bv, opgericht in 1997, is een gespecialiseerde software leverancier die op maat van de klant ERP-oplossingen aanbiedt voor de textiel -en distributiesector. Deze industrieën vormen een nichemarkt waarin specifieke en eigen bedrijfsprocessen vereist zijn voor de opvolging van aankoop van grondstoffen tot productie en de afwerking ervan. Daarnaast biedt het bedrijf ook IT-infrastructuur, cloud en VoIP-oplossingen aan kmo’s.

In april 2018 nam b-inside reeds het IT-bedrijf CBM Moerman uit Waregem over en in 2020 werd ook Inside Parts uit Wevelgem ingelijfd.  Deze overnames passen naadloos in de sterke groei strategie van b-inside. Een trend die de laatste jaren verder gezet wordt en zelfs verstrekt werd tijdens de Covid-19 pandemie. Zowel het klantenbestand als het personeelsbestand van b-inside kende hierdoor een sterke groei.

Nichestrategie

G&T Services is een familiebedrijf dat sinds 1999 in de IT-sector actief is en zich vooral gespecialiseerd heeft in cloudoplossingen voor kmo’s. Zo was het bedrijf één van de eerste Belgische ondernemingen dat een partnerschap met Microsoft Azure aanging en het wist voor deze specialiteit ook al heel wat mooie prijzen te veroveren. Alle B2B klanten van G&T Services zullen door b-inside met dezelfde zorg en professionaliteit als de reeds bestaande klanten opgevolgd worden, zo laat de overnemer nog weten. De integratie heeft ook geen gevolgen voor het personeel van G&T Services.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.