Waregemse nichedrukkerij Cassochrome maakt voortaan deel uit van marktleider Graphius Group

WAREGEM - Graphius Group, met 550 werknemers de nummer één van de sector, heeft Cassochrome uit Waregem overgenomen. Cassochrome is internationaal een van de meest gerespecteerde drukkerijen in de productie van high-end kunst- , design-, fashion- en architectuurboeken. Vanaf 3 april zullen de activiteiten van Cassochrome plaatsvinden in de gebouwen van Graphius in Gent, waardoor het Waregemse bedrijf beroep kan doen op de schaalvoordelen en op de performante interne boekbinderij.

Graphius Group is een toonaangevende drukkerijgroep die in 1928 in Gent werd opgericht en is uitgegroeid tot een internationale speler die in haar segment behoort tot de top vijf in Europa. Haar activiteiten zijn verdeeld over vier niches, allen vertrekkend vanuit de core, zijnde het bedrukken van papier en karton op vellenpersen. De high-end boekproductie is hierin de belangrijkste niche.

Met deze acquisitie gaat geen jobverlies gepaard, alle werknemers van het Waregemse bedrijf krijgen de gelegenheid mee te verhuizen naar Gent. Denis Geers, CEO Graphius Group, bestempelt de overname van Cassochrome als een weloverwogen stap in de wereld van de kunstsector. "Het West-Vlaamse bedrijf heeft namelijk een gevestigde reputatie op het gebied van de productie van hoogkwalitatieve kunstboeken voor een internationaal cliënteel", aldus Geers. "Er is binnen het bedrijf heel wat knowhow aanwezig voor deze specifieke reproducties met een haarfijn kristalraster. Dit zullen wij op grotere schaal kunnen uitzetten.”

Essentiële stap

Het team van Cassochrome, onder leiding van Laurence Soens (zie foto), blijft onder de bestaande merknaam verder handelen en krijgt toegang tot het performante machinepark met de geïntegreerde boekbinderij binnen de groep. Zegt Laurence Soens: "De alliantie tussen Graphius en Cassochrome is op lange termijn essentieel voor onze medewerkers, onze klanten en onze leveranciers. De nood aan een interne performante boekbinderij voor onze boekproducties speelt harder dan voorheen. We zijn met de familie Geers al enige tijd in gesprek en hebben in die tijd een vertrouwensrelatie opgebouwd. Graphius en Cassochrome hebben een cultuur die heel nauw bij elkaar aansluit en die belang hecht aan haar diverse stakeholders. Ikzelf en onze medewerkers zijn om die reden zeer verheugd om deel uit te maken van Graphius Group en kijken uit naar de samenwerking.”