Nieuws West-Vlaanderen Waregemse Pollet Pool Group slaat zijn vleugels nu ook uit in Denemarken

Waregemse Pollet Pool Group slaat zijn vleugels nu ook uit in Denemarken

Waregemse Pollet Pool Group slaat zijn vleugels nu ook uit in Denemarken

WAREGEM – De internationaal opererende Pollet Pool Group neemt het Deense Welldana over. Welldana is één van Scandinavië’s grootste spelers in zwembaden, spa’s en sauna’s. De Pollet Pool Group telt 8 distributiebedrijven en 2 fabrikanten. Met de overname van Welldana krijgt de Pollet Pool Group voet aan de grond in alweer een belangrijke regio en versterkt het bedrijf haar pan-Europese distributieplatform. 

Welldana, gevestigd in het Deense Esbjerg werd opgericht in 1987. Van een traditionele groothandel, groeide het bedrijf uit tot een gespecialiseerde partner voor zwembadbouwers. Volgens Bo Pedersen, managing director slaagde Welldana er in de wellness- en zwembadbranche in om haar dienstverlening en marktpositie danig te versterken in de voorbije tien jaar.

“Vandaag zijn we een meer dan een groothandel”, aldus Pedersen. “We helpen onze klanten ook met het logistieke vraagstuk, laten hun webshop koppelen met die van ons, bieden uitgebreide marketingondersteuning en investeren bewust in opleidingen. De PPG-slogan ‘Supporting Pool Builders’ past ons dan ook als gegoten. De investeringen in klantenondersteuning zorgden voor de sterke groei van onze activiteiten. Deel uitmaken van een grote internationale groep, geeft Welldana nu de kans om verder te ontwikkelen en die groei door te zetten. Pollet Pool Group was voor ons een perfecte match. Niet alleen sluit de filosofie aan bij die van ons, maar we voelen ons ook sterk verbonden met het familiale karakter van de groep. De PPG-bedrijven brengen heel wat extra ervaring aan de tafel. De integratie verbreedt ons productgamma en versterkt onze gezamenlijke positie.”

Sterk internationaal netwerk

Pollet Pool Group maakt deel uit van de Pollet Group. De groep, onder leiding van Jacques Pollet en geleid door Sofie Pollet, heeft vestigingen in 17 landen en is actief op 3 markten: de waterbehandelingssector (Pollet Water Group), de zwembadwereld (Pollet Pool Group) en de medische industrie (Pollet Medical).

Pollet Water Group bundelt 28 ondernemingen die actief zijn in waterbehandeling. Pollet Pool Group ondersteunt de markt van de zwembadbouw met 8 distributiebedrijven en 2 fabrikanten. Het Nederlandse bedrijf Aquadeck maakt zwembadafdekkingen op maat. Ook de Tsjechische zwembadfabrikant Niveko trekt de kaart van maatwerk met high-end monopools.

Met vestigingen in België, Nederland, Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Angola en nu ook Denemarken, beschikt Pollet Pool Group over een sterk en internationaal uitgebreid distributienetwerk. 

 

Jeroen Van Wauwe, CEO Pollet Pool Group: “Pollet Pool Group wil op Europese schaal uitblinken in de dienstverlening aan de zwembadbouwer. Om dat doel te bereiken hebben we een sterk netwerk uitgebouwd van lokale bedrijven die heel dicht bij de klant staan in die respectievelijke landen. Denemarken, waar Welldana is gevestigd, is ideaal om de volledige Scandinavische markt te bedienen. PPG gaat steeds op zoek naar solide bedrijven met een sterk lokaal management. De overname van Welldana is geen toeval. We kennen de firma al jaren als onze leverancier en als Aquadeck-klant (de PPG zwembadafdekkingen). Er is altijd een hele goede persoonlijke band geweest tussen de mensen van Welldana en Pollet Pool Group. Net dát maakt deze integratie des te specialer. In al die contacten merk je de gemeenschappelijke ambitie om uit te blinken als zwembad experts. Er is een hele goeie fit qua mentaliteit en dat is de beste basis voor een mooie toekomst samen. De oud-eigenaar Bo Pedersen blijft als Managing Director het team aansturen. Een sterk bedrijf nog sterker maken is onze doelstelling. Dat kunnen we alleen realiseren door ervaren teams aan boord te houden en die te verrijken met onze internationale ervaring en de slagkracht van de groep.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.